Keten van Brandveiligheid

In 7 stappen een brandveiliger thuis

De zekerheid hebben dat je bewoners in een brand- en koolmonoxideveilige woning leven? Kijk dan verder dan alleen het plaatsen van rook- en CO-melders. Als verhuurder heb je een zorgplicht: aantonen dat je rookmelders goed hebt geïnstalleerd én je uiterste best doen om deze goed te onderhouden. 

Hemmink werkt daarom met de Keten van Brandveiligheid. In 7 stappen helpen we jou als woningcorporatie, collectieve verhuurder, VvE of installateur om échte vluchtveiligheid te realiseren. Van beleid, oplossingen, projectie, trainingen en installatieadvies tot voorlichting voor bewoners en het onderhoud.

Een echte brandveilige woning draait om meer dan alleen kwalitatieve producten. Zelfs een kwalitatieve melder verliest zijn veiligheidsfunctie wanneer het niet goed wordt geïnstalleerd, gebruikt en onderhouden. Daarom hebben wij de Keten van Brandveiligheid opgezet.

‘Bij Hemmink begeleiden we bij deze 7 stappen. We helpen te voldoen aan de wetgeving, adviseren over de totale kosten op lange termijn en over welke melder je waar moet hangen. We kijken mee naar bouwtekeningen of plattegronden en zoeken uit wat er technisch mogelijk is om een brandveilige situatie te creëren.’

– Luuk, sales engineer bij Hemmink

Bewoners moeten bij brand of een te hoge koolmonoxidewaarde op tijd worden gewaarschuwd, zodat ze de woning zo snel mogelijk kunnen verlaten. Maar wat als ze de batterijen van de rookmelders niet op tijd vervangen? Of beneden de rookmelder op zolder niet horen? Bij het plaatsen van verkeerde melders en montage op verkeerde plekken, heeft dit grote gevolgen voor de veiligheid van bewoners. De Keten van Brandveiligheid kijkt naar het totaalplaatje, zodat je maximale vluchtveiligheid realiseert en dit ook kan aantonen.

De keten in 7 stappen

Voor woningcorporaties, installateurs, collectieve verhuurders en VvE's

Ontwikkel effectief brandveiligheidsbeleid Als verhuurder heb je een zorgplicht. Wat betekent dit? Hoe vul je dit in met beleid? En hoe ga je om met het grijze gebied?

Zorg voor een goede installatie Vragen? Onze hulplijn is op kantoortijden voor installateurs bereikbaar.

Kies de juiste oplossingen Kijk verder dan alleen het voldoen aan de norm.

Geef voorlichting aan bewoners Hoe voorkom je dat bewoners de rookmelders van de sokkel afhalen? Hoe stimuleer je dat onderhoud wordt uitgevoerd?

Laat een projectie maken In een projectie zie je precies welke welke melder waar geplaatst moet worden volgens wetgeving en jullie beleid.

Regel het onderhoud Hemmink heeft slimme oplossingen om onderhoud efficiënt aan te passen, zoals AudioLINK en Hemmink Insight.

Train de juiste mensen over installatie en wetgeving Onze specialisten trainen de installateurs, zodat ze op de hoogte zijn van alle wetgeving en installatie-eisen.

Al meer dan 180 woningcorporaties en collectieve verhuurders gingen je voor. Bekijk wat ze van ons vinden:

Elke stap telt!

Brandveiligheid is enorm complex en het gedrag van mensen is hier een heel belangrijk onderdeel van. Daarom adviseert Hemmink over meerdere facetten uit het brandveiligheidsspectrum. We willen mensen namelijk in staat stellen om op tijd te vluchten en daarin gaan we net een stapje verder.

We zitten bijvoorbeeld regelmatig om tafel met instanties die zich richten op brandveiligheid. Denk aan de veiligheidsregio’s. Samen praten we over de wetgeving en de toepassing daarvan. Hierover hebben we in de loop van de jaren enorm veel kennis opgedaan. Zo kunnen we een nóg grotere bijdrage leveren aan het creëren van brandveilige woningen.

‘Hemmink heeft veel ervaring met rookmeldertrajecten bij andere corporaties (…) Adviseur Richard Kamans schreef ook diverse scenario’s voor ons uit, en hielp ons met de aanbestedingsstukken, de projectering en training van installateurs.

– Norman Gerrits, Projectmanager Vastgoedbeheer bij Mijande Wonen

Onze adviseurs

Onze adviseurs hebben al meer dan 180 collectieve verhuurders, VvE’s en installateurs geadviseerd en ondersteund bij brandveiligheidsvraagstukken. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan:

Richard Kamans account manager Hemmink

Richard Kamans

Adviseur woningcorporaties en vastgoedeigenaren

Tessa Smeulders

Adviseur woningcorporaties en vastgoedeigenaren

Jan Winters

Adviseur en trainer in brandveiligheid

Neem contact op

Onze collega’s over brandveiligheid

Het laatste nieuws over brandveiligheid