Oplossingen voor woningcorporaties

Bekijk onze oplossingen voor woningcorporaties

Brandveiligheid begint bij de juiste kennis

Veiligheid is een belangrijk thema binnen de corporatiesector. Je wilt er als woningcorporatie dan ook op kunnen vertrouwen dat een brandveiligheidsproduct altijd en op het juiste moment zijn werk doet. Met alleen een kwalitatief goed product ben je er echter nog niet. Wanneer je jouw bewoners echte brandveiligheid wilt bieden, is een partner met kennis van wetgeving, installatie en het onderhoud onmisbaar. Echte brandveiligheid begint daarom bij Hemmink. 

Keten van brandveiligheid als totaaloplossing

Aangezien het voor veel corporaties geen dagelijkse taak is om de juiste brandveiligheidsoplossing te kiezen en deze keuze intern goed te onderbouwen is het heel prettig als je een betrouwbare partner kan inschakelen die je daarbij helpt. Een partij die je adviseert over het juiste brandveiligheidsniveau en je helpt bij het schrijven van het beleid. Een partij die nadenkt over total cost over ownership, training van de medewerkers, het onderhoud en kan helpen bij de voorlichting aan je bewoners. Deze totaalaanpak noemt Hemmink de keten van brandveiligheid. 

Altijd op tijd kunnen vluchten

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere bewoner recht heeft op een veilige en comfortabele woonomgeving. Een omgeving waarbij je je geen zorgen hoeft te maken of je bij brand of koolmonoxide wel op tijd je huis kan verlaten, ook als je mindervalide bent of een gezin met kleine kinderen hebt. Zowel bij brand als bij koolmonoxide gevaar telt iedere seconde. Als woningcorporatie wil je daarom ten alle tijden zekerheid dat jouw bewoners op tijd kunnen vluchten. Vanuit deze visie houden wij nauw contact met de markt. Alleen op deze manier kunnen we de juiste oplossingen blijven ontwikkelen en aanbieden. Denk hierbij aan het op afstand bewaken of de melders werken, een cloud omgeving waarbij je je onderhoudscyclus nauwlettend kan volgen en oplossingen waarbij de melders aangesloten worden op de centrale toegangsdeuren. 

Partner in brandveiligheid

Naast het ontwikkelen van nieuwe producten investeren wij ook in het delen van kennis. Niet alleen met de woningcorporaties, maar juist ook tussen de woningcorporaties onderling en in de samenwerking met de installateurs. Zo houden we jaarlijks een uitgebreid onderzoek onder de corporaties om inzicht te krijgen in hoe het thema rook- en koolmonoxideveiligheid leeft. De uitkomsten van dit rapport wordt jaarlijks onder de corporaties verspreid.   

Naast het uitbrengen van dit rapport organiseert Hemmink jaarlijks meerdere kennissessies en trainingen, waarbij we ingaan op actuele thema’s. Denk hierbij aan wijzigingen in de wet- en regelgeving, energietransitie, de zorgplicht of bijvoorbeeld verduurzaming.