Oplossingen voor woningcorporaties

Bekijk onze oplossingen voor woningcorporaties

Brandveiligheid begint bij de juiste kennis

Veiligheid is een belangrijk thema binnen de corporatiesector. Je wilt er als woningcorporatie dan ook op kunnen vertrouwen dat een brandveiligheidsproduct altijd en op het juiste moment zijn werk doet. Met alleen een kwalitatief goed product ben je er echter nog niet. Wanneer je jouw bewoners echte brandveiligheid wilt bieden, is een partner met kennis van wetgeving, installatie en het onderhoud onmisbaar. Echte brandveiligheid begint daarom bij Hemmink. 

Altijd op tijd kunnen vluchten

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere bewoner recht heeft op een veilige en comfortabele woonomgeving. Een omgeving waarbij je je geen zorgen hoeft te maken of je bij brand of koolmonoxide wel op tijd je huis kan verlaten, ook als je mindervalide bent of een gezin met kleine kinderen hebt. Zowel bij brand als bij koolmonoxide gevaar telt iedere seconde. Als woningcorporatie wil je daarom ten alle tijden zekerheid dat jouw bewoners op tijd kunnen vluchten. Vanuit deze visie houden wij nauw contact met de markt. Alleen op deze manier kunnen we de juiste oplossingen blijven ontwikkelen en aanbieden. Denk hierbij aan het op afstand bewaken of de melders werken, een cloud omgeving waarbij je je onderhoudscyclus nauwlettend kan volgen en oplossingen waarbij de melders aangesloten worden op de centrale toegangsdeuren. 

Partner in brandveiligheid

Naast het ontwikkelen van nieuwe producten investeren wij ook in het delen van kennis. Niet alleen met de woningcorporaties, maar juist ook tussen de woningcorporaties onderling en in de samenwerking met de installateurs. Zo houden we jaarlijks een uitgebreid onderzoek onder de corporaties om inzicht te krijgen in hoe het thema rook- en koolmonoxideveiligheid leeft. De uitkomsten van dit rapport wordt jaarlijks onder de corporaties verspreid.   

Naast het uitbrengen van dit rapport organiseert Hemmink jaarlijks meerdere kennissessies en trainingen, waarbij we ingaan op actuele thema’s. Denk hierbij aan wijzigingen in de wet- en regelgeving, energietransitie, de zorgplicht of bijvoorbeeld verduurzaming.

Hoe snel kunnen jouw bewoners vluchten bij brand?

Bij brand hebben bewoners slechts 3 minuten de tijd om het huis uit te vluchten. Als woningcorporatie moet je daarom kunnen vertrouwen op snelle detectie en alarmering. Een goed product is hier slechts een onderdeel van. Hemmink adviseert en zorgt samen met jou voor vluchtveilige woningen, in elke situatie.

Type

Uit onderzoek van Hemmink onder 30 woningcorporaties blijkt dat de helft geen onderscheid maakt tussen type woning of doelgroep bij het toepassen van brandveiligheidsproducten

Merkkeuze

Uit datzelfde onderzoek blijkt dat, als het gaat om brandveiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid doorslaggevend zijn bij het kiezen van een merk

Bouw

Ook blijkt dat steeds meer corporaties niet alleen in nieuwbouwwoningen, maar ook in bestaande bouw melders plaatsen


Brandveiligheid begint bij kennis

Je wilt er als woningcorporatie vanuit kunnen gaan dat een veiligheidsproduct op ieder moment goed werkt. Een kwalitatieve melder is daarvoor vereist, maar daarmee ben je nog niet verzekerd dat bewoners bij gevaar écht op tijd kunnen vluchten. Want ook al kies je voor de beste rookmelder, een klein gebrek in kennis of een foutieve installatie kan al zorgen voor een fatale afloop. 

Echte brandveiligheid creëer je door te kiezen voor een totaaloplossing die aansluit op de situatie; een oplossing die verder gaat dan de wettelijke kaders en waarover nagedacht is. Betrouwbare veiligheid begint bij kennis. Voor deze kennis ben je bij Hemmink aan het goede adres. Hemmink is op de hoogte van wetgeving, geldende normeringen en mogelijke toepassingen. Hierdoor word je niet alleen ontzorgd in technische productkennis, maar in het totaalplaatje. 


Een passende oplossing voor iedere situatie

De ene woning is de andere niet. Iedere situatie vergt een ander brandveiligheidsniveau en verdient daarom een maatwerkoplossing. Naast het soort woning en de indeling daarvan, heeft iedere doelgroep haar eigen behoeften. Een standaardoplossing kan hier niet aan voldoen. Denk maar eens aan de verschillen tussen:

  • Een jong gezin in een rijtjeshuis
  • Ouderen in een seniorencomplex
  • Een stel in een appartement
  • Studenten in een studentenhuis

Keten van brandveiligheid

Echte brandveiligheid gaat om meer dan alleen een goed product. De keten van brandveiligheid laat de totale aanpak zien.


Het beleid als uitgangspunt voor veiligheid

Jouw corporatie is verantwoordelijk voor het realiseren van brandveilige woningen en vooral een situatie waarin de bewoners tijdig hun woning kunnen ontvluchten, ook als zij minder mobiel of slechthorend zijn. Het beleid is bij uitstek de plek om generieke toepassing van een standaardoplossing te voorkomen. Door verder te kijken dan naleving van wet- en regelgeving en maatwerk op te nemen in het beleid, kunnen zowel jouw corporatie als bewoners ervan verzekerd zijn dat er sprake is van échte vluchtveiligheid.

Hemmink, partner in zorgeloze veiligheid voor woningcorporaties

Wanneer je jouw bewoners zorgeloze veiligheid wilt bieden, is een partner met kennis van installatie en onderhoud onmisbaar. Hemmink biedt advies voor een passende oplossing en denkt met je mee bij het realiseren van betrouwbare veiligheid in jouw beleid. Dankzij de juiste oplossing in combinatie met de betrouwbare producten van Ei Electronics kun jij erop vertrouwen dat bewoners veilig zijn en tijdig kunnen vluchten. Dát is zorgeloze veiligheid.

Vragen?

Neem contact op met onze specialisten.

Contact

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.


Nieuwsberichten

Relevante thema's


Hemmink Insight

Direct inzicht in de status van een groot aantal rookmelders. Zo kun je gemakkelijk per woning zien of deze voldoet aan de eisen voor brandveiligheid. Ideaal als je een groot woningbestand beheert!

  • Brandveiligheid aantoonbaar op grote schaal
  • Totale onderhoudskosten worden voorspelbaar
  • Efficiënter onderhoud plegen

Meer informatie

Uitleg over Hemmink Insight

Hemmink Insight is speciaal ontwikkeld voor beheerders met een groot woningbestand. De softwaretool geeft in één oogopslag inzicht in de werking van een groot aantal rookmelders. Maar hoe werkt dit dan?

Inzicht in de brandveiligheid van bewoners

Door een actueel overzicht van de status van installaties in het huizenbestand heb je direct inzicht in de brandveiligheid van bewoners. Je weet of een rookmelder werkt of afwijkingen vertoond. Het wordt dus mogelijk om te acteren op een specifiek geval.

Daarbij kun je het onderhoud en de kosten beter voorspellen en beheren. Uit ervaring blijkt dat er hierdoor slechts een kleine variatie is tussen de MJOB (Meer Jaren Onderhoud Begroting) en de daadwerkelijke kosten.

Een ander belangrijk voordeel is dat er materiaal beschikbaar is om aan te tonen dat er aan de zorgplicht wordt voldaan. Met Hemmink Insight maak je met één druk op de knop dit bewijs beschikbaar voor keurende instanties.

Een actuele database

Bij plaatsing, onderhoud of mutatie wordt de rookmelder door een monteur geüpdatet. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden tijdens het jaarlijkse onderhoud van de CV ketel. Deze data komt direct binnen bij Hemmink Insight, zodat er een actueel overzicht is van het melderbestand.

Meer informatie

Bent je benieuwd naar de mogelijkheden van Hemmink insight? Onze specialisten helpen je graag verder.


Brandveiligheid – Contact ons over Hemmink Insight

Neem contact op

Onze specialisten vertellen je graag meer over Hemmink Insight.