Zorg voor goede installatie

Stel je voor dat een melder te dicht bij het gasfornuis wordt geplaatst. Nadat de melder meerdere keren vals alarm heeft gegeven, is de bewoner het zat. Uiteindelijk verwijdert hij de melder.

Dit soort situaties kunnen leiden tot catastrofes wanneer er wél echt brand dreigt. Wil je bewoners veiligheid bieden, dan is een juiste installatie noodzakelijk.

Waar plaats je een melder wel en waar juist niet? Dat lees je in een projectie die we kosteloos voor je maken. In dit installatieplan zie je hoe, waar en welke melders je nodig hebt.

Volg deze stappen tijdens de installatie

Voorkom fouten waar levens op het spel staan

Installeer volgens handleiding Hier kun je de handleidingen van onze oplossingen vinden.

Geef bewoners korte instructie over het gebruik Hier kun je een voorbeeld zien van hoe je dit doet.

Laat de gebruikerskaart achter in de meterkast Download de gebruikerskaart in ons productenportaal. Klik op de rookmelder en kies voor 'kennisbank'.

Bij vragen bel onze specialisten We staan voor je klaar.

Heb je tijdens het installeren zelf een vraag? Dan kun je altijd onze hulplijn inschakelen. Je kunt natuurlijk ook altijd de gebruikershandleiding raadplegen.

Hulplijn bij het installeren van rookmelders

Kom je tijdens de installatie van je rookmelders een onverwachte situatie tegen? Lukt het bijvoorbeeld niet om rookmelders draadloos te koppelen? Of heb je vragen over waar je het relais moet aansluiten? Je kunt altijd onze brandveiligheidsexperts om hulp vragen. Iedere werkdag van 8:15 – 17:00 uur zitten ze voor je klaar om installatievragen te beantwoorden.

Installatietips en kennis

Onze vakkundige medewerkers delen hun kennis over relevante onderwerpen

brandveiligheid-rookgassen

Sinds 1 januari 2003 zijn, conform het Bouwbesluit, rookmelders verplicht gesteld in nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten. Vanaf juli 2022 zal de rookmelderplicht ook gelden voor bestaande bouw (< 2003).

Ontdek alle stappen

Het op een goede manier manier installeren van een brandveiligheidsoplossing is een van de stappen in de Keten van Brandveiligheid. Ontdek alle stappen en garandeer een optimale vluchtveiligheid: