Geef voorlichting aan bewoners

Het is belangrijk dat bewoners goed weten hoe een rookmelder werkt. Daarnaast is het fijn en goed voor de bewoner om te weten hoe je een rookmelder test en schoon houdt, zodat een bewoners altijd zijn vluchtveiligheid kan controleren.

Als woningcorporatie heb je een zorgplicht. Daarnaast is er een wetgeving waarin is opgenomen dat de woningeigenaar verantwoordelijk is voor het onderhoud van de rookmelder.

Waarmee helpen we je?

Hemmink helpt jou bij het voorlichten en informeren van bewoners. Zo voorzien wij woningcorporaties, collectieve verhuurders en installateurs van informatie voor bewoners.

How to video's In korte video's leggen we stap-voor-stap uit hoe je een rookmelder test en onderhoud.

Foto's en tekst We kunnen je voorzien van foto's of tekst die je naar bewoners kunt sturen zodat je zelf niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Gebruikerskaarten We leveren gebruikerskaarten aan die je kunt delen met de bewoners. Deze gebruikerskaarten kun je in je eigen huisstijl samenstellen.

Keuzes om een bewoner te ontlasten

Ook bij het kiezen van de juiste rookmelder kun je ervoor zorgen dat je niet veel van bewoners hoeft te vragen. Er zijn slimme manieren om bewoners te informeren of te ontlasten. Op die manier kun jij ook goed aantonen dat je jouw zorgplicht serieus neemt. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je er graag meer over.

“Het is niet een kwestie van rookmelders leveren en klaar, maar Hemmink is echt betrokken tot aan het einde.”

– Norman Gerrits, Projectmanager Vastgoedbeheer bij Mijande Wonen

Neem contact op

Ontdek alle stappen

Voorlichting aan bewoners is een van de stappen in de Keten van Brandveiligheid. Ontdek alle stappen en garandeer een optimale vluchtveiligheid: