Industrieel kabelmanagement

industrieel-kabelmanagement-hemmink

Vanuit Industrieel kabelmanagement ondersteunen wij machinebouwers, industriële installateurs, paneelbouwers en engineers die werkzaam zijn in de industrie. Samen met onze leveranciers bieden wij oplossingen en trainingen op het gebied van kabeldoorvoer, kabelgeleiding en kabelbescherming in de industrie.

Denk daarbij aan de food industrie, maakindustrie en verlichtingsindustrie. Maar ook als je werkzaam bent in de scheepvaart, panelenbouw, offshore, oil & gas of wanneer je werkt met zonnepanelen, windturbines of waterstof kunnen wij advies en ondersteuning geven. 

Daarnaast helpen wij met het verkrijgen van (meer) kennis over onder andere Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC), voedselveiligheid en explosieveiligheid.

Want hoe voorkom je dat er bacteriën ontstaan in je apparatuur in de food industrie? En wat kun je eraan doen om een stofexplosie in een meelfabriek te voorkomen? Hoe kun je kabels betrouwbaar doorvoeren zonder dat je apparatuur in storing valt door elektromagnetische straling? Bij al deze vragen kan Hemmink jou ondersteunen met kennis en advies.

Waarom wij dit doen? Engineers kunnen al bij het ontwerp van een machine de juiste materialen adviseren, machinebouwers weten aan welke richtlijnen zij moeten voldoen en installateurs hebben de kennis welke producten in welke situatie of omgeving toegepast kunnen worden.

Belangrijke thema's

Wij zoeken altijd naar de best passende oplossingen voor jou. Onze oplossingen zijn samengesteld door ervaring, vakkunde en experts

engineer met Hawke kabelwartels

ATEX beschermingswijzen

Om de juiste ATEX wartel te selecteren, is kennis van de verschillende beschermingswijzen essentieel. Hiermee wordt de manier bedoeld waarop […]

Lees meer
emc-straling-interferentie

Elektromagnetische veiligheid

Onverklaarbare storingen, onjuiste meetresultaten en daardoor productie-onderbrekingen en zelfs downtime kunnen zomaar door elektromagnetische straling worden veroorzaakt. Dit heeft invloed op de werking van je apparatuur en machines.

Wij delen onze EMC-kennis en geven advies hoe je je machines betrouwbaar kunt afschermen tegen elektromagnetische straling.

Lees meer

Voedselveiligheid

Elk risico op voedselbesmettingen, recalls en downtime van machines wil je voorkomen. Hygiënisch ontwerpen is dan van groot belang. Je wilt je installatie of productielijn grondig kunnen reinigen zodat er geen bacteriën achterblijven.

Wij vertellen je graag alles over hygiënisch machine-ontwerp (Hygienic Design), reiniging en wet- en regelgeving.

Lees meer
Levelex toepassing explosiegevaarlijke omgevingen

Explosieveiligheid

In omgevingen waar gewerkt wordt met ontvlambare gassen of stoffen bestaat altijd een risico op explosie. Installaties die in een explosiegevaarlijke omgevingen staan moeten daarom aan de strenge ATEX-eisen voldoen.

Hoe je je installaties en apparatuur betrouwbaar kunt beschermen tegen explosiegevaar? Dat leggen wij je graag uit.

Lees meer

Interessante blogs

In onze blogs worden regelmatig actualiteiten door onze experts besproken

Laatste nieuws

Het laatste nieuws op het gebied van industrieel kabelmanagement

Referenties

Events en trainingen

Onze producten zijn slechts een gedeelte van de oplossing. Dankzij onze trainingen zorg jij écht voor optimale veiligheid

Gerelateerde merken