Industrieel kabelmanagement

industrieel-kabelmanagement-hemmink

Vanuit Industrieel kabelmanagement ondersteunen wij machinebouwers, installateurs en engineers die werkzaam zijn in de industrie. Samen met onze leveranciers bieden wij oplossingen en trainingen op het gebied van kabeldoorvoer en kabelbescherming in de industrie.

Denk daarbij aan de food industrie, maakindustrie en verlichtingsindustrie. Maar ook als je werkzaam bent in de scheepvaart, panelenbouw, offshore, oil & gas of wanneer je werkt met zonnepanelen, windturbines of waterstof kunnen wij advies en ondersteuning geven. 

Daarnaast helpen wij met het verkrijgen van (meer) kennis over onder andere Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC), voedselveiligheid en explosieveiligheid.

Want hoe voorkom je dat er bacteriën ontstaan in je apparatuur in de food industrie? En wat kun je eraan doen om een stofexplosie in een meelfabriek te voorkomen? Hoe kun je kabels betrouwbaar doorvoeren zonder dat je apparatuur in storing valt door elektromagnetische straling? Bij al deze vragen kan Hemmink jou ondersteunen met kennis en advies.

Waarom wij dit doen? Engineers kunnen al bij het ontwerp van een machine de juiste materialen adviseren, machinebouwers weten aan welke richtlijnen zij moeten voldoen en installateurs hebben de kennis welke producten in welke situatie of omgeving toegepast kunnen worden.

Belangrijke thema's

Wij zoeken altijd naar de best passende oplossingen voor jou. Onze oplossingen zijn samengesteld door ervaring, vakkunde en experts

engineer met Hawke kabelwartels

ATEX beschermingswijzen

Om de juiste ATEX wartel te selecteren, is kennis van de verschillende beschermingswijzen essentieel. Hiermee wordt de manier bedoeld waarop […]

Lees meer
Levelex toepassing explosiegevaarlijke omgevingen

Bescherming tegen explosiegevaar

In omgevingen waar gewerkt wordt met ontvlambare gassen of stoffen bestaat altijd een risico op explosiegevaar. Installaties die in een explosiegevaarlijke omgevingen staan moeten daarom aan de strenge ATEX-eisen voldoen. Deze richtlijn stelt eisen aan de apparatuur en producten die in explosiegevaarlijke zones worden gebruikt.

Lees meer

Voedselveiligheid

Hoe kun je als voedselverwerkend bedrijf bacterievorming en besmetting voorkomen? En wat kun jij als engineer hieraan bijdragen bij de ontwikkeling van een machine voor de food industrie? Hemmink geeft je inzicht in de onderwerpen die rondom het thema voedselveiligheid een rol spelen en biedt je duidelijkheid in de hygiënerichtlijnen die binnen de food industrie relevant zijn.

Lees meer
emc-straling-interferentie

Elektromagnetische veiligheid

Er zijn diverse apparaten die door het zenden en ontvangen van elektromagnetische straling, storing (interferentie) kunnen veroorzaken. Dit heeft invloed op de werking van je apparatuur en machines. Daarom is het van belang om apparatuur betrouwbaar af te schermen tegen straling.

Lees meer

Interessante blogs

In onze blogs worden regelmatig actualiteiten door onze experts besproken

Laatste nieuws

Het laatste nieuws op het gebied van industrieel kabelmanagement

Referenties

Events en trainingen

Onze producten zijn slechts een gedeelte van de oplossing. Dankzij onze trainingen zorg jij écht voor optimale veiligheid

Gerelateerde merken