Brandveiligheid

Brandveilige woningen realiseren als woningcorporatie

Hoe snel kunnen jouw bewoners vluchten bij brand?

Bij brand hebben bewoners slechts 3 minuten de tijd om het huis uit te vluchten. Als woningcorporatie moet je daarom kunnen vertrouwen op snelle detectie en alarmering. Een goed product is hier slechts een onderdeel van. Hemmink adviseert en zorgt samen met jou voor vluchtveilige woningen, in elke situatie.

Type

Uit onderzoek van Hemmink onder 30 woningcorporaties blijkt dat de helft geen onderscheid maakt tussen type woning of doelgroep bij het toepassen van brandveiligheidsproducten

Merkkeuze

Uit datzelfde onderzoek blijkt dat, als het gaat om brandveiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid doorslaggevend zijn bij het kiezen van een merk

Bouw

Ook blijkt dat steeds meer corporaties niet alleen in nieuwbouwwoningen, maar ook in bestaande bouw melders plaatsen


Brandveiligheid begint bij kennis

Je wilt er als woningcorporatie vanuit kunnen gaan dat een veiligheidsproduct op ieder moment goed werkt. Een kwalitatieve melder is daarvoor vereist, maar daarmee ben je nog niet verzekerd dat bewoners bij gevaar écht op tijd kunnen vluchten. Want ook al kies je voor de beste rookmelder, een klein gebrek in kennis of een foutieve installatie kan al zorgen voor een fatale afloop. 

Echte brandveiligheid creëer je door te kiezen voor een totaaloplossing die aansluit op de situatie; een oplossing die verder gaat dan de wettelijke kaders en waarover nagedacht is. Betrouwbare veiligheid begint bij kennis. Voor deze kennis ben je bij Hemmink aan het goede adres. Hemmink is op de hoogte van wetgeving, geldende normeringen en mogelijke toepassingen. Hierdoor word je niet alleen ontzorgd in technische productkennis, maar in het totaalplaatje.

Data inzetten als bron voor kennis

De Gateway Ei1000G is een innovatie op het gebied van brand- en vluchtveiligheid en beheert alle aangesloten rook-, hitte- en CO-melders. Met deze gegevens kunnen vastgoedeigenaren real-time hun geïnstalleerde melders bekijken en beheren.


Een passende oplossing voor iedere situatie

De ene woning is de andere niet. Iedere situatie vergt een ander brandveiligheidsniveau en verdient daarom een maatwerkoplossing. Naast het soort woning en de indeling daarvan, heeft iedere doelgroep haar eigen behoeften. Een standaardoplossing kan hier niet aan voldoen. Denk maar eens aan de verschillen tussen:

  • Een jong gezin in een rijtjeshuis
  • Ouderen in een seniorencomplex
  • Een stel in een appartement
  • Studenten in een studentenhuis

Keten van brandveiligheid

Echte brandveiligheid gaat om meer dan alleen een goed product. De keten van brandveiligheid laat de totale aanpak zien.


Het beleid als uitgangspunt voor veiligheid

Jouw corporatie is verantwoordelijk voor het realiseren van brandveilige woningen en vooral een situatie waarin de bewoners tijdig hun woning kunnen ontvluchten, ook als zij minder mobiel of slechthorend zijn. Het beleid is bij uitstek de plek om generieke toepassing van een standaardoplossing te voorkomen. Door verder te kijken dan naleving van wet- en regelgeving en maatwerk op te nemen in het beleid, kunnen zowel jouw corporatie als bewoners ervan verzekerd zijn dat er sprake is van échte vluchtveiligheid.

Hemmink, partner in zorgeloze veiligheid voor woningcorporaties

Wanneer je jouw bewoners zorgeloze veiligheid wilt bieden, is een partner met kennis van installatie en onderhoud onmisbaar. Hemmink biedt advies voor een passende oplossing en denkt met je mee bij het realiseren van betrouwbare veiligheid in jouw beleid. Dankzij de juiste oplossing in combinatie met de betrouwbare producten van Ei Electronics kun jij erop vertrouwen dat bewoners veilig zijn en tijdig kunnen vluchten. Dát is zorgeloze veiligheid.

Vragen of advies nodig?

Hemmink is jouw kennispartner op het gebied van brandveiligheid. We denken graag met je mee naar de best passende oplossingen. Plan direct een adviesgesprek of kennismaking:

Neem contact op


Nieuwsberichten

Relevante thema's