Kies de juiste oplossingen

Een (brand)veilig huis is ons uitgangspunt. Voor dit doel selecteren we uitsluitend de beste oplossingen. Tegelijkertijd is het van essentieel belang om inzicht te hebben in het gedrag van bewoners en de behoeften van woningcorporaties, andere collectieve verhuurders en installateurs. Daarom onderzoeken we de markt grondig om de behoeften te begrijpen. We stellen vervolgens een passend assortiment samen dat perfect aansluit op de behoefte binnen de Nederlandse markt.

We kiezen de juiste oplossing altijd in nauw overleg met de woningcorporatie, collectieve verhuurder of installateur. Dat doen we op basis van wetgeving en beleid. Daarbij kijken we naar het minimaliseren van onderhoud en houden we rekening met de Total Cost of Ownership (TCO). We gaan voor een duurzame en efficiënte oplossing die op de lange termijn ook kostenbesparend is.

Vanzelfsprekend in nauw overleg met alle ketenpartners, waaronder Ei Electronics die specifiek voor de Nederlandse markt oplossingen ontwikkelt die voldoen aan de Nederlandse regelgeving.

We kiezen de juiste oplossing altijd in nauw overleg met de woningcorporatie, collectieve verhuurder of installateur. Dat doen we op basis van wetgeving en beleid. Daarbij kijken we naar het minimaliseren van onderhoud en houden we rekening met de Total Cost of Ownership (TCO). We gaan voor een duurzame en efficiënte oplossing die op de lange termijn ook kostenbesparend is.

Ei Electronics gaat verder dan alleen het voldoen aan de norm. Elke individuele melder die de fabriek verlaat, is minimaal 3x getest. Want als het om brandveiligheid gaat, wil je zeker weten dat het product zijn werkt doet op het juiste moment.

Alleen het beste is goed genoeg

Samen naar een (brand)veilige toekomst

Extreme betrouwbaarheid Ei melders hebben minder dan 0,05% defectratio. En dat is uniek.

Stofcompensatie Ei melders met stofcompensatie zorgen voor nog minder onderhoud en valse meldingen.

Voorkom ongewenste panieksituaties Als enige in de markt kunnen Ei melders selectief gekoppeld worden. Dé oplossing voor onder andere appartementencomplexen.

Voldoe aan wetgeving Met onze oplossingen zorg je niet alleen dat je nu aan de wet voldoet, maar ben je ook klaar voor de toekomst. We volgen de nieuwste regels op de voet en passen onze oplossingen aan. Zo voldoe je altijd aan de wet, nu en in de toekomst.

Eenvoudig onderhouden en vervangen Vaak kun je de nieuwe melder direct op de bestaande sokkel plaatsen. Bij melders met een 10-jaars batterij, hoef je tijdens de hele levensduur geen batterij te vervangen.

Voor iedere situatie een oplossing De wetgeving is niet in alle woningsituaties hetzelfde, maar voor iedere situatie hebben we een passende oplossing.

Zorg dat de oplossing toekomstbestendig is

De oplossingen van Ei Electronics, waaronder rook-, hitte-, en koolmonoxidemelders, gaan lang mee en vergen weinig onderhoud. Kenmerken van de melders, zoals 10-jaars lithium batterijen en stofcompensatie, zorgen ervoor dat je de totale kosten over de levensduur van een product minimaliseert. Dit betekent niet alleen financiële besparingen maar ook gemoedsrust: je weet dat de veiligheid van bewoners gewaarborgd blijft.

Meer oog voor monitoring en onderhoud

Verhuurders hebben een zorgplicht: je bent niet alleen verplicht rookmelders te installeren, maar je moet ook aantonen dat je je uiterste best doet om ze te onderhouden. Veel woningcorporaties en collectieve verhuurders hebben daardoor steeds meer oog voor monitoring en onderhoud. Op deze groeiende behoefte uit de markt spelen we in met bijvoorbeeld Hemmink Insight, de ontwikkeling van een Gateway die een alarm extern kan doormelden.

Ook gewijzigde wetgeving houden we goed in de gaten en spelen we op in. Denk aan de nieuwe NEN 2555 of de in 2021 gewijzigde wetgeving over brand- en rookkleppen.

Inzicht in status en onderhoud

Met Hemmink Insight heb je een krachtige database voor al je melders. Verzamel de gegevens eenvoudig met AudioLINK en een app terwijl je in de woning bent. Hierdoor krijg je inzicht in de batterijstatus, alarmgeschiedenis en zelfs of de stroom ooit is uitgevallen.

Op afstand monitoren

Met de Hemmink Gateway kun je real-time alle melders op afstand monitoren. Een ideale oplossing voor woningen waar je als verhuurder lastig binnenkomt, zoals studentenhuizen. Je krijgt een seintje als een rookmelder afgaat of als er een rookmelder wordt verwijderd. Ontdek de gateway:

Externe apparaten aansturen

Met een relais stuur je makkelijk externe apparaten aan, zoals rook- en brandkleppen, deurdrangers en liften. Gaat een rookmelder af? Bij een alarm kunnen direct maatregelen getroffen worden, zoals het automatisch sluiten van brandcompartimentdeuren. Ontdek het Enduri Power Relay:

Iedere melder wordt 3x getest

Bij de meeste fabrikanten wordt maar een fractie van de rook- en CO-melders getest, soms maar 1 op de 1000. Bij Ei Electronics spelen we op safe: iedere melder wordt maar liefst 3 keer getest, en niet zomaar getest, maar met échte rook of koolmonoxide. Geen half werk dus. Het resultaat? Ons uitvalspercentage is minder dan 0,05%, terwijl de markt rond de 5-7% schommelt. Zo weet je als verhuurder, installateur en woningcorporatie zeker dat je op onze producten kunt vertrouwen.

Gerichte alarmering minimaliseert onnodige overlast

Als enige partij in de markt kunnen Ei melders selectief gekoppeld worden. Een ideale oplossing voor appartementencomplexen en woongebouwen, omdat bewoners alleen gealarmeerd worden als het écht nodig is.

Selectief koppelen houdt in dat je kunt instellen welke melders met elkaar in verbinding staan en dus tegelijkertijd alarm slaan. Gaat het alarm in de gemeenschappelijke gang af? Dan kun je instellen dat de melders in de aanliggende woningen ook afgaan, zodat iedereen snel kan vluchten. Maar gaat het alarm in één van de woningen af? Dan wil je juist voorkomen dat alle melders in alarm gaan. Er is namelijk altijd een reële kans dat een melding onterecht is. En daar wil je zo min mogelijk mensen mee belasten.

Zo werkt selectief koppelen

Door alleen de mensen te alarmeren die we ook daadwerkelijk willen alarmeren in een situatie, zorgen we ervoor dat bewoners de volgende brandmelding nog steeds serieus nemen en voorkomen we schijnveiligheid.

Voor iedere woonsituatie

Door (rook)melders op een slimme manier te koppelen aan andere apparatuur zoals handmelders, controle units en deurdrangers creëer je een volledige en op maat gemaakte oplossing voor iedere woonsituatie. Door ook een gateway toe te passen, kun je het volledige systeem op afstand uitlezen en bewaken.

Een dergelijke oplossing kan een brandmeldinstallatie (BMI) in bepaalde gevallen heel goed vervangen. Het voordeel is dat dit kostentechnisch gezien een stuk voordeliger is. Vervang je een (bijvoorbeeld vanwege functiewijziging) onverplichte BMI, dan is dat een keuze die je snel kunt nemen. Anders moet je wel goedkeuring krijgen bij de gemeente en de precieze voorwaarden afstemmen. Al met al heb je dus wel een plan van aanpak nodig. Iets waar Hemmink je ook in ondersteunt.

Blijf op op de hoogte van productupdates

Ontvang maandelijks updates over gewijzigde wetgeving, productupdates en webinars

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontdek alle stappen

‘Kies de juiste oplossingen’ is een van de stappen in de Keten van Brandveiligheid. Ontdek alle stappen en garandeer een optimale vluchtveiligheid: