Train installateurs

Hoe en waar moet je melders plaatsen? Hoe ga je om met verschillende woonsituaties? En wat zijn de actuele brandveiligheidseisen precies? Dat leer je allemaal tijdens een training door één van onze brandveiligheidsspecialisten.

Waarmee helpen we je?

We ondersteunen collectieve verhuurders en installateurs door het geven van trainingen. Afhankelijk van je project, maken we een training op maat waarin we ook ingaan op jouw specifieke vragen en behoeften.

In deze training komen de laatste productontwikkelingen, wetgeving en nieuwe functies ook aan bod. Daarom geven ook technici met ervaring aan dat ze veel aan onze trainingen hebben gehad.

“Als je wilt, gaan we samen bij het appartementencomplex langs om de situatie te bekijken. Ook laten we zien hoe je melders het beste installeert.”

– Jan Winters, brandveiligheidsspecialist

Leer over deze onderwerpen

Weet wat nodig is voor een (brand)veilige installatie

Bewustwording Bewustzijn over brandveiligheid is essentieel. Goed getrainde installateurs kennen niet alleen de techniek, maar begrijpen ook het belang ervan, wat leidt tot veiligere omgevingen.

Wetgeving Voor installateurs is wetgeving de basis die kwaliteit en veiligheid waarborgt. Het volgen van wetten verzekert effectieve en veilige installaties.

Oplossingen Training in onze oplossingen is cruciaal voor optimaal gebruik. Installateurs leren de functionaliteiten, wat leidt tot betere prestaties en klanttevredenheid.

Techniek en installatie Kennis van installatietechnieken garandeert correcte en efficiënte installaties. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en levensduur van producten.

Onderhoud Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur en verhoogt de betrouwbaarheid van producten. Goed getrainde installateurs zorgen voor kwaliteit op lange termijn.

Nieuwste ontwikkelingen Innovatie is cruciaal in onze trainingen. Installateurs leren over nieuwe technologieën, wat zorgt voor geavanceerde oplossingen en aanpassing aan veranderende behoeften en regelgeving.

Ontmoet onze trainer

Jan Winters is trainer en brandveiligheidspecialist bij Hemmink. Hij is gespecialiseerd in brandveiligheid, de regelgeving (zoals de NEN 2555 en het bouwbesluit) en hoe je met goede, praktische en efficiënte oplossingen een optimale vluchtveiligheid garandeert.

Inhoud van de training

De training wordt afgestemd op jouw organisatie en behoefte en bevat bijvoorbeeld:

  • Hoe werkt een rookmelder precies?
  • Hoe en waar plaats je rookmelders?
  • Welke melder plaats je in welke situatie?
  • Hoe kun je rookmelders selectief koppelen?
  • Hoe ga je om met bijzondere woonsituaties zoals studentenflats of voormalige zorgcomplexen?
  • Met welke wetgeving heb je te maken en wat zijn actuele eisen?
  • Hoe kun je slim omgaan met onderhoud en je zorgplicht?

Na de live training heb je de knowhow in handen om rookmelders met vertrouwen te installeren.

Brandveiligheid – Aanmelding live training brandveiligheid

Meld je aan voor de gratis training

Vul het formulier in. Jan Winters neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Let op: het minimum aantal deelnemers voor deze training is 2 personen.

Ontdek alle stappen

Het trainen van installateurs en technisch personeel is een van de stappen in de Keten van Brandveiligheid. Ontdek alle stappen en garandeer een optimale vluchtveiligheid:

Mis onze webinars over brandveiligheid niet

Bij gewijzigde wetgeving geven we vaak webinars. Je hoort precies waar jij als verhuurder of installateur rekening mee moet houden. Volg onze nieuwsbrief om niets te missen!