Slim & snel installeren

Snel monteren en tijd besparen

De impact van de veranderende bouwsector op jouw organisatie

De komende jaren zal de invloed van technologie op de bouwsector nog verder toenemen. Daarnaast veranderen de wetgeving en de normen met enige regelmaat. Als installateur weet je als geen ander welke invloed dat op je dagelijkse werk heeft. Tel daarbij op dat er nog steeds een tekort aan technisch geschoolde vakmensen zijn, terwijl de bouwvoorraad voor de komende jaren een lichte stijging laat zien en projecten steeds sneller opgeleverd moeten worden. Geen ideale combinatie. 

Mogelijkheden van stekerbaar installeren

Dan is het fijn dat er partijen zijn die je helpen om werk uit handen te nemen, zodat jij je kan focussen op het werk wat je het liefste doet. Gebruik je daarbij ook nog materialen en oplossingen waarbij je zo min mogelijk gereedschap nodig hebt en zonder veel gedoe dezelfde nette installatie kan aanleggen, dan is dat helemaal mooi meegenomen. 


Oplossingen voor utiliteit en woningbouw

Binnen zowel de utiliteitsbouw als de woningbouw is een enorme diversiteit te zien. Naast het feit dat je natuurlijk verschil hebt tussen nieuwbouw, renovatie of transformatie zijn er ook verschillen in soort bouwproject (kantoor, ziekenhuis, distributiecentra) en bij woningbouw zijn er veel verschillen in schaalgrootte van het project.  

Geen enkel bouwproject is hetzelfde en vraagt veelal om maatwerk oplossingen. Of dat nu geldt voor de wijze waarop de elektrotechnische installatie geïnstalleerd wordt, de bevestiging van buizen en kabels of het gebruik van een bepaald type gereedschap. De specialisten van Hemmink slim & snel installeren hebben ieder hun eigen expertise en kunnen jou ondersteunen in zowel het voortraject als tijdens de bouw en erna. Of het nu om grote utiliteitsprojecten gaat of kleinschalige woningbouw. Wij hebben een enorm breed productportfolio dat varieert van stekerbaar installeren en verspanend gereedschap tot verankeringssystemen en bevestigingsmaterialen. Hebben we toch niet een passende oplossing in huis, dan kijken we samen met jou naar een alternatief of gaan in gesprek met de fabrikant om een product op maat te maken. 


Productontwikkeling doe je samen

Een veranderende bouwomgeving, gebruik van andere materialen, prefab oplossingen en de druk om je project steeds sneller af te ronden. Zomaar een aantal zaken waar jij als installateur dagelijks mee te maken hebt. Doordat wij dagelijks de vele bouwplaatsen bezoeken en nauw contact onderhouden met de werkvoorbereiders, projectleiders en engineers weten we waar jij tegenaan loopt. Uiteraard kunnen we niet alles oplossen, maar we komen een heel eind. Door samen met jou in gesprek te gaan, hebben we de afgelopen jaren al vele mooie nieuwe producten ontwikkeld.  Velen daarvan zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons standaard assortiment. 

Denk daarbij aan de Schnabl kabelbundelhouder (KBS20), die je makkelijke in het beton kan schieten en waarmee je in één klap grote hoeveelheden kabels netjes kan monteren. Of de JMV 2-in-1 dakplaatprofielhanger, waarmee je zowel M8 als M10 draadeind in de hanger kan schroeven. Een ander mooi voorbeeld van productontwikkeling die afgestemd is op de klantbehoefte is de JMV flexbuis spijkerclip. Een spijkerclip met geïntegreerde dubbele fixeerribben zodat je zowel flexbuis als gladde buis strak kan bevestigen. 

Efficiënte installatie

Wat al deze oplossingen met elkaar gemeen  hebben is dat ze jou helpen om een efficiënte installatie mogelijk te maken. Door het gebruik van minder materiaal, door het gebruik van minder gereedschap of doordat het sneller werkt.  

Heb jij een oplossing nodig?

Loop je tegen een bepaald probleem aan, ben je op zoek naar een bepaalde toepassing of heb je al iets bedacht wat je graag wil laten ontwikkelen? Laat het ons weten, dan gaan we samen aan de slag en kijken we wat de mogelijkheden zijn.


Voor de klant ontwikkeld

Nog meer voorbeelden van oplossingen die met de klant ontwikkeld zijn, maar inmiddels een vaste waarde in het assortiment:

Schnabl Schiet-Clip (SC)

Hoewel we al jaren het schietplaatje in het assortiment hadden, kwam op een gegeven moment de vraag of het niet mogelijk was om de Euro-Clip direct op de ondergrond te schieten. Dit is niet alleen sneller, maar je hebt ook minder materiaal nodig.

JMV Universele schetsplaat

Ooit ontwikkeld omdat in een project in Enschede twee type goot gebruikt werd. De installateur wilde voor het gemak dezelfde montageplaat gebruiken. Tegelijkertijd was men bij een ander project op zoek naar een alternatief voor kleine ruimtes en zo is ook de zakleidingplaat geboren.
 

Schnabl Euro-Clip Verbinder (ECV)

In het AMC moesten veel buizen gestapeld worden. Hiervoor is de ECV ontwikkeld. Tegelijkertijd kwam van een andere installateur de vraag om buizen haaks te kunnen bevestigen. Met de ECV is beide mogelijk. 

Schnabl Euro-Draadeindclip (SGC)

Op een gegeven moment kregen we steeds vaker de vraag of het niet mogelijk was om een Euro-Clip aan een draadeind te bevestigen. Veelal werd hiervoor een kabelbinder (tie rip) gebruikt, maar die zijn niet UV bestendig en drogen na verloop van tijd dus uit. 

Schnabl Rode Euro-Clip

Niet alleen elektrotechnische installateurs benaderen ons. De rode Euro-Clip is bijvoorbeeld op verzoek van installateurs uit de meet- en regeltechniek en brandmeldinstallaties ontwikkeld. 

Van slim tot snel installeren: de oplossingen van Hemmink

Heb je behoefte aan projectondersteuning? Tijd tekort? Te weinig personeel? Onvoldoende technische kennis in huis? Maak dan kennis met onze slim & snel installeren oplossingen en services voor elektrotechnische toepassingen in de utiliteit en woningbouw. Van bevestigingsoplossingen tot stekerbare installaties, van verspanend gereedschap tot hechttechniek en verankeringsystemen en van engineering en trainingen tot maatwerkadvies op de bouw. Onze specialisten staan klaar om jou van a to z te ondersteunen. Samen met jou, onze leveranciers en partners gaan we voor een duurzame en vernieuwende manier van bouwen.

Vul het formulier hiernaast in en we nemen contact met je op, zodat we samen met jou kunnen kijken naar de beste oplossing

Contact

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Nieuwsberichten

Relevante thema's

Stekerbaar installeren

Bij stekerbaar installeren worden kabels en elektrisch (schakel)materiaal kant-en-klaar aangeleverd: op maat gemaakt en voorzien van de juiste connectoren. De installateur hoeft zelf geen producten in elkaar te zetten en kan direct aan de slag met installeren.

Lees verder

Geschoten bevestiging

Een stevige bevestiging van materialen valt of staat met het gebruik van de juiste middelen en de toepassing daarvan. Daarom is het niet alleen de kwaliteit van het product belangrijk, maar ook kennis van een juiste toepassing. Een geschoten bevestiging is slim, snel en makkelijk, zolang je het op de juiste manier toepast.

Lees verder