Slim & snel installeren

Snel monteren en tijd besparen

De veranderende bouwsector en de impact op jouw organisatie

De komende jaren zal de invloed van technologie op de bouwsector nog verder toenemen. Daarnaast veranderen de wetgeving en de normen met enige regelmaat. Als installateur weet je als geen ander welke invloed dat op je dagelijkse werk heeft. Tel daarbij op dat er nog steeds een tekort aan technisch geschoolde vakmensen zijn, terwijl de bouwvoorraad voor de komende jaren een lichte stijging laat zien en projecten steeds sneller opgeleverd moeten worden. Geen ideale combinatie.

Dan is het fijn dat er partijen zijn die je helpen om werk uit handen te nemen, zodat jij je kan focussen op het werk wat je het liefste doet. Gebruik je daarbij ook nog materialen en oplossingen waarbij je zo min mogelijk gereedschap nodig hebt en zonder veel gedoe dezelfde nette installatie kan aanleggen, dan is dat helemaal mooi meegenomen. 


Gratis demokit

Ervaar zelf de producten van Adels Contract en de combinatie met Schnabl en JMV. Vraag een gratis demokit aan.


Productontwikkeling doe je samen

Een veranderende bouwomgeving, gebruik van andere materialen, prefab oplossingen en de druk om je project steeds sneller af te ronden. Zomaar een aantal zaken waar jij als installateur dagelijks mee te maken hebt. Doordat wij dagelijks bouwplaatsen bezoeken en nauw contact onderhouden met de werkvoorbereiders, projectleiders en engineers weten we waar jij tegenaan loopt. Uiteraard kunnen we niet alles oplossen, maar we komen een heel eind. Door met jou in gesprek te gaan, hebben we de afgelopen jaren al vele mooie nieuwe producten ontwikkeld. Velen daarvan zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons standaard assortiment. 

Denk daarbij aan de Schnabl kabelbundelhouder (KBS20), die je makkelijke in het beton kan schieten en waarmee je in één klap grote hoeveelheden kabels netjes kan monteren. Of de JMV 2-in-1 dakplaatprofielhanger, waarmee je zowel M8 als M10 draadeind in de hanger kan schroeven. Een ander mooi voorbeeld van productontwikkeling die afgestemd is op de klantbehoefte is de JMV flexbuis spijkerclip. Een spijkerclip met geïntegreerde dubbele fixeerribben zodat je zowel flexbuis als gladde buis strak kan bevestigen.

Efficiënte installatie

Wat al deze oplossingen met elkaar gemeen hebben is dat ze jou helpen om een efficiënte installatie mogelijk te maken. Door het gebruik van minder materiaal, onderlinge compatibiliteit van merken, door het gebruik van minder gereedschap of doordat het sneller werkt.


Voor de klant ontwikkeld

Nog meer voorbeelden van oplossingen die met de klant ontwikkeld zijn, maar inmiddels een vaste waarde in het assortiment:

Schnabl Schiet-Clip (SC)

Hoewel we al jaren het schietplaatje in het assortiment hadden, kwam op een gegeven moment de vraag of het niet mogelijk was om de Euro-Clip direct op de ondergrond te schieten. Dit is niet alleen sneller, maar je hebt ook minder materiaal nodig. De Schnabl Schiet-Clip is het resultaat.

JMV Universele schetsplaat

Ooit ontwikkeld omdat tijdens een project in Enschede twee types goot gebruikt werden. De installateur wilde voor het gemak dezelfde montageplaat gebruiken. Tegelijkertijd was men bij een ander project op zoek naar een alternatief voor kleine ruimtes. Zo is de JMV universele montageplaat geboren.
  jmv-stekerbaar-installeren

Schnabl Euro-Clip Verbinder (ECV)

In het AMC moesten veel buizen gestapeld worden. Hiervoor is de Schnabl ECV ontwikkeld. Tegelijkertijd kwam van een andere installateur de vraag om buizen haaks te kunnen bevestigen. Met de ECV is beide mogelijk. 

Schnabl Euro-Draadeindclip (SGC)

Op een gegeven moment kregen we steeds vaker de vraag of het niet mogelijk was om een Euro-Clip aan een draadeind te bevestigen. Veelal werd hiervoor een kabelbinder (tie rip) gebruikt, maar die zijn niet UV bestendig en drogen na verloop van tijd dus uit. Dit is hoe de Schnabl SGC ontstond.

Schnabl Rode Euro-Clip

Niet alleen elektrotechnische installateurs benaderen ons. De rode Euro-Clip is bijvoorbeeld op verzoek van installateurs uit de meet- en regeltechniek en brandmeldinstallaties ontwikkeld. 

Van slim tot snel installeren: de oplossingen van Hemmink

Heb je behoefte aan projectondersteuning? Tijd tekort? Te weinig personeel? Onvoldoende technische kennis in huis? Maak dan kennis met onze slim & snel installeren oplossingen en services voor elektrotechnische toepassingen in de utiliteit en woningbouw. Van bevestigingsoplossingen tot stekerbare installaties, van verspanend gereedschap tot hechttechniek en verankeringsystemen en van engineering en trainingen tot maatwerkadvies op de bouw. Onze specialisten staan klaar om jou van a to z te ondersteunen. Samen met jou, onze leveranciers en partners gaan we voor een duurzame en vernieuwende manier van bouwen.

Vul het formulier hiernaast in en we nemen contact met je op, zodat we samen met jou kunnen kijken naar de beste oplossing

Contact

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Nieuwsberichten

Relevante thema's

Stekerbaar installeren

Stekerbaar installeren is een efficiënte methode waarbij kabels en elektrisch (schakel)materiaal kant-en-klaar geleverd worden: op maat gemaakt en voorzien van de juiste connectoren. De installateur hoeft zelf geen producten in elkaar te zetten en kan direct aan de slag met installeren. Op deze manier wordt de kans op aansluitfouten verminderd en kan de installateur sneller werken.

Lees meer