Met de Gateway

Real-time inzicht in alle rookmelders


Veiligheid voorop met slimme melders! Met de Gateway (Ei1000G) heb je altijd en overal controle. Ontvang direct een melding bij rook, hitte of koolmonoxide. Kom alleen achter de voordeur als het echt moet. Zo zorgen we samen voor een meer vluchtveiligheid, efficiënter onderhoud en minder overlast.


Bewaak je meldersinstallatie op afstand met de Gateway   

De Gateway Ei1000G is een innovatie op het gebied van brand- en vluchtveiligheid en beheert alle aangesloten rook-, hitte- en CO-melders. Met deze gegevens kunnen vastgoedeigenaren real-time hun geïnstalleerde melders bekijken en beheren. De Gateway verzamelt de volgende gegevens:

 • Rook-, hitte- en CO-alarmactivatie
 • Detectie van CO-niveau (hoog, gemiddeld, laag)
 • Activering van testknop
 • Afwezigheid van netspanning
 • Aanwezigheid van melder
 • Verwijdering van melder
 • Leeftijd van de melder
 • Einde levensduur

Bovenstaande meldingen en alarmen zijn direct door te sturen via e-mail of per sms. Dankzij deze meldingen is het mogelijk om snel te schakelen en daardoor de vluchtveiligheid van bewoners en/of bezoekers te vergroten. Met de gateway is het niet meer nodig om achter de voordeur te komen om de aanwezigheid van de melders te controleren. Een verwijderde melder wordt bij het verwijderen direct extern zichtbaar via de gateway.

De verzamelde data biedt jou ook bewijslast richting keurende instanties, omdat de Gateway een overzicht biedt van de aanwezige melders. Daarnaast helpen deze gegevens ook om het onderhoud efficiënter in te plannen, doordat je precies weet wat de status is van elke melder.


Wanneer zet je de Gateway in?

Dit systeem is bijzonder geschikt voor woonomgevingen die meer veiligheid en comfort nodig hebben, zoals:

 • Begeleid wonen
 • Jongeren- en studentenhuisvesting
 • Seniorencomplexen

Deze woonomgevingen hebben vaak te maken met bewoners die minder zelfredzaam zijn in noodsituaties of waar het moeilijker is om achter de voordeur te komen. Dankzij het Gateway-systeem worden mogelijke defecten of het ontbreken van melders meteen gesignaleerd. Hierdoor kan je snel en effectief reageren op alarmeringen en noodsituaties.

Waarom de Gateway?

Inzicht Ontvang meldingen per mail en sms

Aantoonbare zorgplicht Voldoe aan wet- en regelgeving & toon dit eenvoudig aan

Kostenbesparing Geen onnodige onderhoudskosten

Tevreden bewoners Beperkt bezoek aan huis

Zet de stap naar datagedreven onderhoud

Met datagedreven onderhoud ben je minder afhankelijk van bewoners en bespaar je veel tijd en geld. Benieuwd hoe datagedreven onderhoud werkt? Dat lees je in ons Whitepaper.

Benieuwd hoe andere vastgoedeigenaren de Gateway ervaren?

Het overzichtelijke dashboard geeft real-time de status van alle gekoppelde melders weer. Een alarm of statusverandering, zoals het verwijderen van een melder of een defect, wordt direct zichtbaar in het HomeLINK dashboard. Vervolgens maak je eenvoudig rapportages van installaties en storingen. Hierdoor plan je onderhoud veel efficiënter.


Technische specificaties van de Gateway

De Gateway is ontworpen om te gebruiken in combinatie met de RF-producten (met uitzondering van de Ei140-serie) van Ei Electronics. Het biedt de mogelijkheid om informatie over te dragen van het RF-netwerk naar het HomeLINK dashboard via het mobiele netwerk. De Gateway werkt op netvoeding en heeft een oplaadbare back-upbatterij die tot 72 uur stroomvoorziening biedt in geval van een stroomstoring.

Voedingsspanning:230V AC, 50Hz
Batterijback-up:Oplaadbare batterij
Stroomverbruik:40mA
RF-frequentie:868MHz band (1% inschakelduur)
RF-vermogen:5.1 dBm
RF-bereik:100 meter in open ruimte
RF-protocoltype:Mesh/Star protocol
RF-protocol:SmartLINK, HomeLINK en RadioLINK+
Grootte RF-systeem:Maximaal 17 RF-apparaten
Gegevensupload:Via 4G mobiel netwerk
(simkaart meegeleverd)
Modem:LTE Cat M1/NB2 modem met GSM/GPRS back-up
Gegevensopslag:Cloudgebasseerd
Indicatoren:Groen LED – 230V aanwezig
Blauw LED – RF-communicatie
Geel LED – Netwerk communicatie
Afmetingen:Product – 169 mm x 108 mm x 53 mm
Gewicht:422 gr
Garantie:5 jaar
Goedkeuringen:Voldoet aan de Radio Equipment Directive 2014/53/EU
KM 735628, Internet of Things (IoT)

Gateway installeren

Heb je de Gateway gekocht? Vraag minimaal 3 dagen voor het installeren eenmalig de accountgegevens aan voor het gebruik van het HomeLINK dashboard en de SmartLINK-app. Met de SmartLINK-app kun je eenvoudig de Gateway en melders onderling koppelen en deze op het dashboard aanmelden. Wanneer de Gateway operationeel is, kan je de installatie real-time inzien en alarmen ontvangen via het HomeLINK dashboard.


Registreer jouw HomeLINK-account

Registreer jouw account op HomeLINK via de button hiernaast. Een HomeLINK-account is vereist voor de installatie en aansluiting van Gateway en toegang tot de bijbehorende softwareservices, waaronder het HomeLINK dashboard.


Hulp nodig bij het installeren van de Gateway?Wil je ook de vluchtveiligheid van bewoners verbeteren?

Onze adviseurs hebben al meer dan 180 collectieve verhuurders, VvE’s en installateurs geadviseerd en ondersteund bij brandveiligheidsvraagstukken. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Neem contact op