Beheer rookmelders op grote schaal met Hemmink Insight

Hemmink-Insight

Speciaal voor woningcorporaties heeft Hemmink een softwaretool ontwikkeld die inzicht geeft in de status van een groot aantal rookmelders. Dit maakt het voldoen aan de rookmelderplicht aantoonbaar én het onderhoud voorspelbaar. De tool heet: Hemmink Insight.

Rookmelderplicht juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders niet meer alleen verplicht in nieuwbouwwoningen, maar ook in woningen die gebouwd zijn voor 2003. Dit heeft impact op het beleid, budget en de bedrijfsvoering van woningcorporaties. De wet omschrijft dat op elke woonlaag een werkende rookmelder aanwezig moet zijn. Maar hoe bewijs je dit? En hoe zorg je voor overzicht?

Toenemende verplichtingen voor corporaties

Bestuurders bij corporaties streven naar een steeds kleinere afwijking van onderhoudsbegrotingen. Een van de oorzaken hiervan is de financiële positie van corporaties door teruglopende verdiencapaciteit en oplopende belastingen. Daarbij is er een toenemende bewijslast en een verzwaarde zorgplicht. Kortom, woningcorporaties hebben te maken met toenemende verplichtingen.

Uitleg over Hemmink Insight

Hemmink Insight is speciaal ontwikkeld voor beheerders met een groot woningbestand. De softwaretool geeft in één oogopslag inzicht in de werking van een groot aantal rookmelders. Maar hoe werkt dit dan?

Inzicht in brandveiligheid van bewoners

Hemmink Insight geeft met één druk op de knop inzicht in de status van een groot aantal rookmelders. In de database staat niet alleen de statistische informatie, maar ook waar de melders hangen. De database wordt geüpdatet als er onderhoud wordt gepleegd door een monteur. In het overzicht zie je direct of een melder ooit is afgegaan, verwijderd is, etc. Bekijk hier de introductievideo over de werking van Hemmink Insight.

Jan Nies, Productmanager Veilig & Comfortabel Wonen bij Hemmink vertelt: ‘Met de juiste oplossingen en tools op het gebied van brandveiligheid kunnen woningcorporaties dus aantoonbaar aan hun zorgplicht voldoen.’

Hemmink Insight

Direct inzicht in de status van een groot aantal rookmelders. Zo kun je gemakkelijk per woning zien of deze voldoet aan de eisen voor brandveiligheid. Ideaal als je een groot woningbestand beheert!

  • Brandveiligheid aantoonbaar op grote schaal
  • Totale onderhoudskosten worden voorspelbaar
  • Efficiënter onderhoud plegen

Meer informatie

Ervaring woningcorporatie Wonen Zuid

René Nicolaije – technisch beheerder planmatig onderhoud bij Wonen Zuid – vertelt over hun ervaring met Hemmink Insight. ‘De rook- en koolmonoxidemelders die wij plaatsen, zijn gekoppeld aan Hemmink Insight. Een tool waarmee we de melders op locatie kunnen uitlezen en de gegevens in een database kunnen bewaren en bekijken. Door deze tool zijn we er ter plekke achter gekomen dat sommige toestellen koolmonoxide (CO) lekten. Heel waardevol dus.’

‘Ook is er meer duidelijkheid gekomen op de volgende vragen: ‘Heeft de melder op een zeker moment niet goed gefunctioneerd? Meet de melder ook wel eens lagere waardes koolmonoxide? Hoe vaak is de melder ontkoppeld? Hoe lang gaat de lithiumbatterij nog mee? En hoe staat het met de stofophoping? Als we die gegevens op afstand uit kunnen lezen, kunnen we meteen actie ondernemen. En daarmee verhogen we de veiligheid van bewoners. Daarnaast kunnen we met behulp van de monitoringtools van Hemmink achter de oorzaak van de eventuele uitval komen.’

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Hemmink insight? Onze specialisten helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *