De merken van Hemmink

Adels Contact

Sinds 1930 is Adels Contact ontwikkelaar en fabrikant van hoogwaardige aansluitblokken en stekerbare systemen. Samen met Hemmink werkt Adels Contact nauw samen in productontwikkeling voor de Nederlandse markt.

De kwalitatieve producten van Adels worden veelvuldig toegepast door installateurs bij scholen, kantoren, hotels, ziekenhuizen, winkels, horeca en woningbouw.

De oplossingen van Adels Contact dragen bij aan snelle, efficiënte en flexibele installaties . Een van de oplossingen is stekerbaar installeren, waarvoor Adels Contact een groot assortiment producten levert. Deze producten zijn te combineren met andere merken van Hemmink. Naast productlijnen voor stekerbaar installeren heeft Adels Contact ook kroonklemmen en aansluitmateriaal voor de verlichtingsindustrie en OEM markt in het leveringspakket. De kwaliteit van deze producten is onbetwist.

Ga direct naar


Waarom Adels & Hemmink

Hulp bij engineering We helpen je kosteloos aan een totaaloverzicht van materiaal dat je per project nodig hebt en tekenen de stekerbare installatie in op je bouwtekening.

Korte lijntjes Bij het maken en bespreken van de engineering heb je één vast contactpersoon die je altijd kunt bellen.

Bewezen veilig en compatibel met het Wieland GST18-systeem Deze veiligheid staat uitgebreid omschreven in de conformiteitsverklaring en onderbouwd met Dekra testrapporten.

Unieke combinatie met Schnabl en JMV Voor een perfecte combinatie met bevestigingsmateriaal van Schnabl en JMV bij stekerbaar installeren, moet je bij Adels zijn.

Nauwe samenwerking met groothandels We verpakken en leveren de materialen per verdieping, per ruimte én op het juiste moment op de bouwplaats, in nauwe samenwerking met de groothandel.

Volledig geassembleerd Als je wilt, leveren we de oplossing volledig geassembleerd, vaak ook gekit en gecodeerd, in nauwe samenwerking met de groothandel.


Hulp bij engineering

We bezoeken dagelijks installatiebedrijven om te inventariseren welke projecten zich goed lenen voor stekerbaar installeren. Ook trainen we installateurs met onze maatwerk trainingen op locatie. Wanneer een installateur kiest voor stekerbaar installeren, dan biedt Hemmink intensieve begeleiding en advies. Je krijgt een vast contactpersoon bij ons projectbureau, die jou tijdens het hele engineering proces kan begeleiden. Zo kan het traject eruit zien:

1. Inventarisatie en persoonlijk advies

Als eerste worden de wensen van de klant geïnventariseerd en eventueel op locatie afgestemd. Op basis van de aangeleverde technische tekeningen van het project werkt één van onze sales engineers op de binnendienst een projectie en offerte op maat uit. Desgewenst worden ook meerdere opties uitgerekend om alle mogelijkheden te tonen en passend advies te geven.

2. Projectie en offerte op maat

Daarna wordt deze projectie tot in detail uitgewerkt. Vanaf de meterkast of voedingspunt worden de snoeren ingetekend naar de verdelers en naar het toe te passen (prefab) schakelmateriaal. De groepenverdeling is ook eenvoudig af te lezen in de gemaakte projectietekeningen. De bijgevoegde materiaallijst geeft een goed overzicht met daarin duidelijk weergegeven de types en aantallen snoeren met de bruto prijzen en natuurlijk de bruto totaalprijs voor het project. Vanzelfsprekend wordt gerekend conform de wettelijke normen en eisen. Zo zijn de totaalkosten snel inzichtelijk.

3. Toelichting projectie en offerte

Een adviseur van Hemmink komt de projectie vervolgens in een persoonlijk gesprek toelichten. Is alles goed ingetekend? Heel belangrijk, want de projectie wordt immers niet alleen gebruikt om de prijs te bepalen maar wordt ook gebruikt als leidraad tijdens de installatie op de bouw zelf. Bij akkoord worden, in overleg met de klant, de producten bij de elektrotechnische groothandel naar keuze besteld.
Tussentijds en/of bij de opstart van het project is onze adviseur beschikbaar om nogmaals langs te komen om het project door te nemen of extra advies over de installatie te geven. Als het project opgeleverd is, maakt de specialist of sales engineer graag een afspraak om het traject te evalueren.

4. Begeleiding tijdens logistieke proces

Bij het logistieke proces kan Hemmink je veel werk uit handen nemen. In samenwerking met groothandelspartners en technische assemblagebedrijven zorgt Hemmink ervoor dat de materialen per verdieping of per ruimte worden verpakt en op het juiste moment op de bouwplaats gekit worden geleverd. Dit zorgt voor de juiste verzending van materialen en voorkomt dat men moet zoeken naar artikelen of materiaal vergeet. Ook dat bespaart in totaliteit veel tijd.

Dan is het nog slechts een kwestie van plug en play. Alle (geschakelde) voedingen en schakelingen zijn voorzien van een eigen kleurcodering wat het installeren makkelijker maakt en bijdraagt aan een reductie van de faalkosten. Dat is nog eens efficiënt en tijdbesparend!

Het projectbureau helpt jou bij de engineering. Van links naar rechts: Tim, Kim, Luuk en Renkjan 

Samen met Hemmink en jouw groothandel

Vanwege de nauwe samenwerking met de leverancier en groothandel, kunnen wij maatwerkproducten assembleren, testen en leveren. Doordat we eigen voorraden hebben, kunnen we flexibele verpakkingseenheden leveren en hebben we voor een geselecteerd aantal artikelen een speciale snelservice. Producten op voorraad worden direct uitgeleverd of anders binnen enkele dagen geproduceerd. Zo heeft de klant het gewenste product snel op het project en ontstaat er geen vertraging in de werkzaamheden. We verpakken en leveren de materialen per verdieping, per ruimte én op het juiste moment op de bouwplaats, in nauwe samenwerking met de groothandel.

ITN Installatietechniek past stekerbaar toe bij het Technova College in Ede

Vanwege de schaalbaarheid en het installatiegemak, gebruikten installateur ITN de stekerbare Adels snoeren bij een nieuwbouwproject van het Technova College. Ook met het oog op later onderhoud was dit een goede oplossing. Ruim 1500 armaturen en alle wandcontactdozen werden stekerbaar uitgevoerd.

Gratis demobox

Onze specialisten hebben een demobox samengesteld. Hierin zitten producten van Adels, JMV en Schnabl. Ervaar zelf hoe makkelijk de producten te combineren zijn. Vraag direct jouw demobox aan.


Referenties

Ontdek welke installateurs je al voorgingen.

Benieuwd of stekerbaar iets is voor jouw project?

Vrijblijvend jouw project doorrekenen? Renkjan, sales engineer stekerbaar, geeft je precies aan hoe je slim kunt aansluiten en hoeveel materiaal je nodig hebt. Bespaar ook en vraag een gratis aansluitplan aan:

Ik wil mijn project doorrekenen

Alle benodigdheden bij één leverancier

Ook zijn er combinaties mogelijk met het bevestigingsmateriaal van JMV en Schnabl of de kabeldozen van Wiska. Een totaaloplossing dus, alle benodigdheden bij één leverancier. Toch combineren met een ander merk? Dan zijn de producten van Adels volledig uitwisselbaar met het Wieland GST18-systeem.

Over Hemmink

Hemmink is opgericht in 1951 en levert producten, oplossingen en concepten die toegepast worden in de (woning)bouw, utiliteit en industrie. Hemmink voorziet onder andere technische groothandels, installateurs, woningbouwverenigingen en de industrie van innovatieve concepten en oplossingen. Sinds 18 juni 2020 is Hemmink onderdeel van Hanzestrohm, de overkoepelende groep waar ook de bedrijven KWx en Kairos deel van uitmaken.


Veelgestelde vragen

Hoe veilig is het Adels systeem?

Vanzelfsprekend moet het stekerbare systeem, naast de algemene NEN 1010, aan de specifieke norm voor stekerbaar installeren voldoen, de zogenaamde EN 61535. Daarnaast moeten alle snoeren volledig CPR-gecertificeerd zijn en voorzien van een DoP-verklaring. De snoeren van Adels worden geleverd in de CPR brandklassen Eca, Dca en de hoogwaardige B2ca klasse.

Is het Adels systeem compatibel met andere merken?

Het Adels AC 166G systeem is getest veilig en bewezen uitwisselbaar met het Wieland GST18-systeem. Deze veiligheid staat uitgebreid omschreven in de conformiteitsverklaring en is onderbouwd met Dekra testrapporten. Je kunt deze verklaring opvragen via sales@hemmink.nl.

Wanneer is het interessant om stekerbaar toe te passen?

Per project kijken we of stekerbaar installeren interessant is, maar een paar vuistregels zijn:
– De ruimtes hebben steeds terugkerende elementen, zoals armaturen op dezelfde afstand of wandcontactdozen op dezelfde hoogte
– De ruimtes hebben holle ruimtes (bijv. metal stud wanden of plintgoten), een verlaagd plafond en/of een verhoogde vloer (computervloer)
– Er is voldoende voorbereidingstijd. Voor een simpele installatie is een paar dagen genoeg. Gebruik je ook prefab schakelmateriaal, dan heb je snel een maand nodig.