Oplossingen voor hygiënisch kabelmanagement op Food Technology 2022

productiestraat-hygienic-design

Ben je werkzaam als machinebouwer of engineer in de voedingsmiddelenindustrie? Kom dan op 13 en 14 april naar de Food Technology 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch. Hemmink ontmoet je graag op stand 57 en toont daar haar oplossingen voor hygiënisch kabelmanagement.
Vraag hier je gratis toegangsbewijs aan.

food-technology-2022

Woensdag 13 april | 11.45-12.10 uur | zaal 3 | Heiko Emde, productmanager Pflitsch

heiko-emdo-pflitsch

Heiko Emde, productmanager hygienic cable management solutions bij Pflitsch, is woensdag 13 april aanwezig op onze stand om al je vragen te beantwoorden. Om 11.45 uur houdt hij een lezing over het thema ‘The importance of hygienic cable management in the food industry. Risks, regulations, and SMART solutions’.

“The attention for food safety increases every year, among food processing companies, but also among engineers and machine builders. Yet we still read in the media about recalls from manufacturers due to a Listeria or Salmonella bacteria in food. How can you, as a food processing company, prevent the formation of bacteria and contamination? And how can you, as an engineer, contribute to the development of a machine for the food industry?

During this presentation Heiko Emde, expert in the field of hygienic design and Product Manager Hygienic Cable Management Solutions, takes you through a discussion of all kinds of recognizable and less recognizable problems regarding food safety and hygiene. And more importantly how can you prevent food contamination and what are the solutions when it comes to design and material use.

A summary of the topics:
– routing and production zones (food zone, splash zone and non-food zone)
– guidelines and standards
– hygienic design of machines and components
– Solutions in the field of cable glands, conduit, wire trays and cable trunking

Bekijk het complete programma met alle sprekers van Food Technology 2022.

Hygienic Design in het voedselproductieproces

Exploitanten en machinebouwers zijn zich steeds meer bewust van de hygiëne-omstandigheden in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Kleine verontreinigingen kunnen de kwaliteit van levensmiddelen al aantasten en gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom worden er aan het ontwerp- en het productieproces van installaties steeds hogere veiligheidseisen gesteld. Hygienic Design in het voedselproductieproces speelt daarbij een sleutelrol.

Als machinebouwer in de farmaceutische of voedingsindustrie is het van groot belang dat machines en installaties probleemloos hygiënisch gereinigd kunnen worden en daardoor geschikt zijn voor rechtstreeks contact met voedingsmiddelen. 

Al bij het ontwerp van een machine moet hiermee rekening gehouden worden en moet duidelijk zijn in welke branche de machine toepast wordt. Belangrijk is dat niet alleen de machines, maar ook alle toebehoren en componenten zoals kabels, connectoren, kabelwartels en beschermslangen, goed te reinigen en te onderhouden zijn. Je wilt immers voorkomen dat vuil of voedselresten (bacteriën) achterblijven en zich kunnen nestelen. Voedselveiligheid is van het allergrootste belang. Een glad oppervlak zonder ruwheid (≤ 0.8 µm) is dus essentieel.  

hygienic-design

Naast de strenge hygiëne-eisen moeten installaties vaak ook voldoen aan andere uiteenlopende eisen, zoals temperatuurbestendigheid, EMC-bescherming en explosiebestendigheid. Voor al deze eisen heeft Hemmink een oplossing.

Oplossingen voor hygiënisch bekabelen

Hemmink biedt, samen met haar fabrikanten Pflitsch, Wiska en Flexa, een totaalpakket aan oplossingen voor hygiënisch kabelmanagement die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd.

Ontvang je toegangsbewijs

Meld je aan en ontvang een gratis toegangsbewijs voor Food Technology 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *