Hemmink lid van Hygienic Design Network (HDN)

logo-HDN-deelnemer

Sinds 1 juli 2022 is Hemmink lid van het platform HDN (Hygienic Design Network), een netwerk dat zich bezighoudt met het waarborgen van de voedselveiligheid in de voedselproducerende en -verwerkende industrie.

HDN is opgericht in 2015 door de Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI), een branchegroep van de Koninklijke Metaalunie. Dit netwerk, dat zich op alle partijen in de voedselketen richt, bestaat momenteel uit meer dan 100 leden. Het netwerk heeft leden uit alle disciplines die bijdragen in het ontwerpen, bouwen en gebruiken van voedselveilige procesinstallaties en machines.

Wat betekent dit lidmaatschap concreet?

Het begrip hygiëne is enorm breed en kan op veel manieren geïnterpreteerd worden. HDN geeft invulling aan dit begrip en werkt dit uit in praktische oplossingen.

Met ons HDN lidmaatschap zijn wij nog eerder op de hoogte van (wijzigingen in) normen en richtlijnen en kunnen wij je nog beter ondersteunen met kennis en met de juiste oplossingen en producten op het gebied van voedselveiligheid en hygiënisch ontwerpen.

Harro de Jong, productmanager Hemmink B.V.

Door deel te nemen aan het HDN netwerk dragen wij ook bij aan het versterken van de positie van de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie. Als een van de grootste producenten van voedingsmiddelen en ook van machines en installaties voor de voedingsmiddelenindustrie is het belangrijk dat Nederland voorop blijft lopen. Deze standaard mag zeker niet omlaag gaan.

Over de HND methodiek

“De HDN Methodiek biedt een uniforme werkwijze voor alle Europese normen en richtlijnen. HDN verbindt deze wirwar aan voorschriften en maakt het eenvoudig, praktisch uitvoerbaar en daardoor ook controleerbaar. HDN kijkt niet alleen naar reinigbaarheid (EHEDG), maar vooral ook naar de PED, EC1935/2004 en de installatienorm EN13480. Wij geven invulling aan het vereiste GMP (Good Manufacturing Practice).

De methodiek kan gebruikt worden bij het hygiënisch ontwerpen, bouwen en installeren van machines en procesinstallaties. Hiermee verbindt HDN alle marktpartijen, van het ontwerp van een procesinstallatie tot aan de oplevering voor gebruik. Alle disciplines sluiten op elkaar aan en zijn geborgd door gecertificeerde uitvoerders en objectief gekozen componenten.”  – HDN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *