Hygienic Design: meer veiligheid in de voedingsmiddelenindustrie

brochure-hygienic-design

Exploitanten en fabrikanten van installaties en machines worden zich steeds meer bewust van de hygiëne-omstandigheden in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Kleine verontreinigingen kunnen de kwaliteit van producten al aantasten en gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom worden er aan het ontwerp- en het productieproces van installaties steeds hogere veiligheidseisen gesteld. Hygienic Design speelt daarbij een sleutelrol. Pflitsch heeft een totaalpakket aan oplossingen voor hygiënisch kabelmanagement en kan zo elke machinebouwer of engineer in de voedingsmiddelenindustrie ondersteunen.

Standaarden voor meer voedselveiligheid

ehedg-logo

De maatstaf voor Hygienic Design zijn de richtlijnen van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG). Deze organisatie bestaat uit fabrikanten van installaties, voedingsproducenten, wetgevers en experts. EHEDG wil de voedselveiligheid vergroten door noodzakelijke standaarden te definiëren en de kennis hieromtrent te verspreiden. Als EHEDG-lid neemt fabrikant Pflitsch zitting in de verschillende commissies. Zo brengt zij haar jarenlange expertise in om het thema Hygienic Design verder te ontwikkelen. Doel is het creëren van een breed bewustzijn.

pflitsch-hygienisch-design

Hygiënisch kabelmanagement

Als machinebouwer in de farmaceutische of voedingsindustrie is het van groot belang dat je machines en installaties probleemloos hygiënisch gereinigd kunnen worden en daardoor geschikt zijn voor rechtstreeks contact met voedingsmiddelen.
Al bij het ontwerp van een machine moet hiermee rekening gehouden worden en moet duidelijk zijn in welke branche de machine toepast wordt. Belangrijk is dat niet alleen de machines, maar ook alle toebehoren en componenten zoals kabels, connectoren, kabelwartels en beschermslangen, goed te reinigen en te onderhouden zijn. Je wilt immers voorkomen dat vuil of voedselresten (bacteriën) achterblijven en zich kunnen nestelen. Een glad oppervlak zonder ruwheid (≤ 0.8 µm) is dus essentieel.

Kennisdocument over voedselveiligheid

Meer weten over voedselveiligheid? Bekijk dan ons kennisdocument met informatie over het voorkomen van bacterievorming, IP-waarden, hygiënisch ontwerp, routing en productiezones en hygiënerichtlijnen.

Naast de strenge hygiëne-eisen moeten installaties vaak ook voldoen aan andere uiteenlopende eisen, zoals temperatuurbestendigheid, EMC-bescherming en explosiebestendigheid. Voor al deze eisen heeft Hemmink een oplossing met de producten van Pflitsch.

Oplossingen van Pflitsch, expert in hygiënisch kabelmanagement

Met haar innovatieve oplossingen voor kabeldoorvoer, kabelgeleiding en kabelbescherming is Pflitsch een expert op het gebied van kabelmanagement en hygiënisch ontwerp. Wanneer het gaat om Hygienic Design gaat Pflitsch voor een totaalaanpak: een intelligent systeem van oplossingen voor hygiënisch kabelmanagement die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd.

Nieuwe brochure Hygienic Design

Bekijk alle oplossingen van Pflitsch in de nieuwe Hygienic Design brochure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *