Hawke kabelwartels voor extreme en explosiegevaarlijke omgevingen

engineer met Hawke kabelwartels

De hoogste kwaliteit, brede toepasbaarheid en lange levensduur: dat is waar de robuuste Hawke kabelwartels voor explosiegevaarlijke omgevingen al meer dan 60 jaar om bekend staan. Om de installatie te vereenvoudigen en de montagetijd te verkorten, heeft Hawke haar ATEX kabelwartels in 2020 op diverse punten geoptimaliseerd. Het resultaat: een nieuwe serie explosieveilige kabelwartels die een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing voor installateurs en inspecteurs oplevert.

beeldmerk explosieveilig

Snel en veilig installeren en inspecteren

De nieuwe serie Ex kabelwartels van Hawke heeft unieke eigenschappen voor elke gebruiker. Ben je technisch installateur of verantwoordelijk voor het onderhoud? Dan kun je deze nieuwe Ex kabelwartels nog eenvoudiger en sneller installeren. Ben je inspecteur? Dan betekent dit een aanzienlijke besparing op je inspectietijd.

Dit zijn de 6 nieuwe eigenschappen:

  • Kabeldiameter-indicatie
  • Gladde achtermoer
  • IP69 beschermklasse
  • Transparante kunststof huls
  • Upgrade kit
  • PSG seal

Nieuwsgierig? Lees meer over deze unieke eigenschappen in de brochure.

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Het brede en uitgebreide assortiment van Hawke omvat industriële kabelwartels die voor elke situatie inzetbaar zijn: van algemeen industriële ATEX wartels tot verhoogd explosieveilig (ex e) en drukvaste (ex d) wartels. Hawke kabelwartels voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit en veiligheid.

Certificeringen

De nieuwe serie explosieveilige kabelwartels zijn ATEX/IECEx gecertificeerd door de certificeringsorganisatie CML (voorheen Baseefa) en voldoet aan strenge kwaliteitseisen voor gebruik in zone 1, 2, 21 en 22. Daarnaast levert Hawke ook explosieveilige wartels met internationale certificeringen zoals UL, CSA, CEPEL en GOST.

De invloed van cold flow op explosiegevaar

Cold flow, ook wel creep genoemd, is de neiging van een vaste stof om te bewegen of te vervormen nadat deze een tijd is blootgesteld aan mechanische belasting. Temperaturen en verschillende andere omgevingsfactoren zijn van invloed op cold flow.

In de wereld van kabels en kabelwartels voor extreme en explosiegevaarlijke omgevingen is er nog maar weinig bekend over cold flow. Hawke heeft een whitepaper over dit thema gemaakt. In dit whitepaper lees je meer over de negatieve gevolgen van cold flow voor kabels en wat dit in de praktijk betekent.

Vind snel de juiste Ex kabelwartel

Om het gemakkelijker te maken de juiste Hawke wartel te kiezen voor je installatie, heeft Hemmink een handige selector gemaakt. Download de selector en vind snel de juiste Hawke Ex wartel voor je installatie!

Accessoires voor Hawke Ex kabelwartels

Voor bijpassende accessoires hoef je niet lang te zoeken: Redapt biedt een uitgebreid assortiment reduceerringen, afdichtpluggen en adapters. Allemaal verkrijgbaar bij Hemmink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *