Hawke upgrade kit: zet je compressiewartel om naar een compound-wartel

zet-je-compressie-wartel-om-naar-compound-wartel

Bij explosiegevaarlijke installaties moeten kabelwartels aan strengen eisen voldoen. Concludeer je als installateur ter plekke, op de productielocatie, dat de kabel eigenschappen van cold flow vertoont? Dan is een compound-wartel met barrier de enige wartel die geschikt is om een betrouwbare explosieveilige installatie te realiseren.
Vaak heb je op dat moment niet dit type wartel voorhanden en kun je daardoor je klus niet direct afmaken. Hawke heeft hiervoor een oplossing gevonden met de upgrade kit.

Compressiewartel upgraden naar compound-wartel

Met deze upgrade kit heb je de mogelijkheid om een universele compressiewartel 501/453 te upgraden naar een ICG 653 compound-variant. Eén wartel die zowel aan de standaard explosieveilige eisen als aan de eisen voor kabels met cold flow voldoet. Dit betekent grote kostenbesparingen, hogere flexibiliteit in voorraden en geen stress omdat de juiste wartel niet voorhanden is.

Altijd een bruikbare Ex kabelwartel, ongeacht of de kabel eigenschappen van cold flow vertoont of niet.

hawke-kit-resin

Inhoud upgrade kit

De upgrade kit bestaat uit een doosje met alle benodigdheden voor het aanbrengen van de resin, een paar wegwerphandschoenen en een rode ring om aan te tonen dat de wartel geüpgraded is naar een compound wartel.

hawke-upgrade-kit

Werkwijze (voor standaard en vloeibare tweecomponentenhars)

Stap 1: Vervang bij het omzetten van de upgrade kit de zwarte seal door de bijgeleverde rode seal. Hiermee wordt duidelijk zichtbaar dat het om een compound-variant gaat.
Stap 2: Vervang de diafragma-seal door de compound pot met spigot. De kabelwartel is nu geüpgraded naar een compound-variant.

Meer weten over dit product?

Bekijk alle eigenschappen van de upgrade kit in ons productenportaal.

Hoe Cold Flow de werking van je kabel beïnvloedt

In de wereld van kabels en kabelwartels voor extreme en explosiegevaarlijke omgevingen is er nog maar weinig bekend over cold flow. In dit whitepaper lees je wat de negatieve gevolgen van cold flow zijn en wat dit betekent voor de explosieveiligheid van je installatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *