Met het stekerbare systeem van Adels Contact

Stekerbaar installeren in scholen en kindcentra

Scholen en kindcentra (KC) moeten een fijne omgeving zijn om in te leren en te werken. Een comfortabel binnenklimaat en slimme verlichting zijn daarbij onmisbaar. Daarnaast hebben scholen te maken met veranderende onderwijsvormen, wat gevolgen heeft voor de beschikbare ruimtes. Al deze thema’s stellen hoge eisen aan de elektrische installatie van schoolgebouwen of kindcentra. Hemmink kan je hierbij helpen met de stekerbare producten van Adels waarmee je snel en flexibel werkt.

Toekomstbestendig installeren


Een school wordt gebouwd om minimaal 40 jaar mee te gaan. Grote kans dat de behoefte en eisen aan e-installaties in de loop van de jaren veranderen. Daarom is het belangrijk dat scholen en kindcentra flexibel ingedeeld kunnen worden, zonder daarbij duurzaamheid uit het oog te verliezen. Ook jouw opdrachtgever zal het belang van flexibiliteit en duurzaamheid inzien, zeker gezien toekomstige onderwijsvormen en veranderende behoeftes. 

Flexibiliteit is de oplossing

Veranderende behoeftes en onderwijsvormen hebben ook gevolgen voor de e-installaties in een schoolgebouw: snel, netjes en efficiënt kabels en leidingen bevestigen met voldoende ruimte voor toekomstige uitbreidingen wordt steeds belangrijker. Stekerbaar installeren biedt dan de onmisbare flexibiliteit.

Wat kun jij als installateur stekerbaar installeren?


Verlichtingsarmaturen kun je goed stekerbaar installeren, maar ook het schakelmateriaal en de wandcontactdozen kun je prima stekerbaar uitvoeren. Dit wordt niet vaak voorgeschreven bij onderwijsprojecten maar kan je wel veel tijd en geld besparen én staat gerant voor flexibiliteit. Zo kun je voor de LED-verlichting met DALI-sturing de AC164 2-polige connector toepassen en het AC166 systeem voor de voeding, de schakelaars en de wandcontactdozen.


Voordelen van stekerbaar installeren met Adels & Hemmink

Tijdbesparing Flexibele en modulaire opbouw waarmee de installateur ook nog eens tot 10x sneller kan installeren.

Flexibiliteit Gemakkelijk om e-installatie aan te passen aan toekomstige onderwijsvormen.

Combinatievoordeel De stekerbare producten van Adels zijn eenvoudig te combineren met de bevestigingsmaterialen van Schnabl en JMV. Zo kan je nog sneller kabels installeren aan schetsplaat, kabelgoot of in beton.

Duurzaam Geen onnodig verbruik van kostbaar materiaal. Het Hemmink projectbureau rekent precies uit hoeveel materialen er nodig zijn.


HIG Building Solutions installeerde licht- en krachtinstallatie stekerbaar

Dat stekerbaar installeren geschikt is voor meer dan alleen reguliere verlichting, bewijst HIG Building Solutions in het grootschalige onderwijscomplex Donker Curtius in Den Haag. Zij installeerde de hele licht- en een deel van de krachtinstallatie van dit onderwijscomplex stekerbaar met 2- en 3-polige systemen van Adels.

“De techniek is vooral bij grotere projecten voor zowel opdrachtgever als installateur interessant. Men is flexibeler in het wijzigen van de inrichting, de installateur monteert sneller en zo’n installatie biedt meer bedrijfszekerheid. Juist bij het huidige gebrek aan handjes en daarmee ook kennis op de werkvloer is het een welkome oplossing. En dat resulteert uiteindelijk in een lagere Total Cost of Ownership (TCO)”.
Raymond Rehorst – HIG Building Solutions

Advies op maat

Hemmink adviseert je graag hoe je een toekomstbestendige stekerbare installatie kunt maken. Hierbij houden wij rekening met de eisen die bij schoolgebouwen gelden, zoals DALI-daglichtregelingen en BREEAM-eisen.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Als kennispartner denken we graag mee over de beste oplossing. Wij kunnen je veel werk uit handen nemen wat betreft de levering. Samen met onze groothandelspartners zorgen we ervoor dat de materialen per verdieping of ruimte worden verpakt en precies op het juiste moment op de bouwplaats aankomen. Zo wordt installeren slim en efficiënt!

Advies op maat nodig? Dat kan je aanvragen via bovenstaande button.
Ons projectteam denkt graag mee over de snelste, efficiëntste en beste stekerbare installatie voor elk project.

Contact

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.