Pflitsch beschermslangen voor de voedingsmiddelenindustrie 

pflitsch-blueglobe-cleanplus-wartels-slangen

Installatie-onderdelen en besturingseenheden in de voedingsmiddelenindustrie stellen vaak hogere eisen aan de kabelgeleiding en kabelbescherming. De kabels worden vaak in de kleine ruimtes tussen machines gelegd en moeten beschermd worden tegen mechanische beschadiging. Ook komt het voor dat meerdere kabels samen worden gelegd. Toch moet hun flexibiliteit absoluut behouden blijven. Om daarbij ook te voldoen aan alle hygiëne-eisen voor voedselveiligheid, heeft Pflitsch de food beschermslangen geïntroduceerd. 

Beschermslangen die voldoen aan de hoge hygiëne-eisen

In de voedingsmiddelindustrie gelden hogere hygiëne-eisen voor beschermslangen. Zo moeten beschermslangen voldoen aan hoge temperatuurbestendigheid, goede slijtvastheid en/of bescherming tegen reinigingsmiddelen of chemische vloeistoffen. Het materiaal en de uitvoering van deze food slangen is zodanig gemaakt dat de slangen geschikt zijn voor gebruik in de voedselproducerende en -verwerkende industrie en gemakkelijk te reinigen zijn. De slangen kunnen daarnaast eenvoudig worden gecombineerd met de kabelwartels van de blueglobe CLEAN-serie van Pflitsch. 

Pflitsch food beschermslangen

Drukslangen en ommantelde ribbelbuis 

Voor de voedingsmiddelenindustrie biedt Pflitsch 3 soorten beschermslangen: 2 types drukslangen (met en zonder weefselversterking) en een ommantelde ribbelbuis. Ze zijn bestand tegen mechanische belastingen en temperatuurbestendig tot +90 °C. Ze hebben zowel binnen als buiten gladde oppervlakken en zorgen voor volledig rondom beschermde kabels.

  1. Slijtvaste drukslang zonder weefselversterking, binnen en buiten glad 
    Deze transparante drukslang combineert een hoge temperatuurbestendigheid, een goede slijtvastheid en flexibiliteit met de beste chemische resistentie tegen olie, oplosmiddelen, hydraulische en reinigingsvloeistoffen. 
  1. Slijtvaste drukslang met weefselversterking, binnen en buiten glad 
    Ook als het gaat om kleine diameters, heeft Pflitsch een perfecte oplossing voor kabelgeleiding bij veeleisend gebruik. Dit type drukslang combineert hoge temperatuurbestendigheid, uitstekende slijtvastheid met een bijzonder hoge chemische resistentie.  
  1. Flexibele, ommantelde ribbelbuis 
    Ommantelde ribbelbuis van polyamide die voldoet aan de FDA-standaard. Dit type blinkt niet alleen uit door zijn mechanische belastbaarheid, maar ook door zijn enorme flexibiliteit. Net als de transparante beschermslangen is hij de beste keuze als er meerdere kabels samen gelegd moeten worden. Temperatuurbestendig tot maximaal +120 °C (kortstondig).  
geribbelde food drukslang van Pflitsch
geribbelde drukslang
transparante food drukslang van Pflitsch
transparante drukslang
weefstelversterkte food drukslang van Pflitsch
weefselversterkte drukslang

Productvariaties  

Naast deze 3 varianten zijn er ook variaties die elk hun eigen specifieke kenmerken hebben. Bijvoorbeeld een specifieke diameterafmeting of een extra optie zoals een RVS steunhuls (knikbescherming) die voorkomt dat de slang dubbelknikt en het eerste gedeelte van de slang recht houdt. 

Waar kan Hemmink jou in ondersteunen 

Hemmink is jouw kennispartner op het gebied van voedselveiligheid en ondersteunt je graag bij al je vragen. Ben je een eindklant? Dan informeren wij je graag over alle oplossingen die jou kunnen helpen om een zo veilige mogelijke voedselproductie te realiseren en voedselbesmettingen te voorkomen. Ben je werkzaam als machinebouwer, system integrator of engineer en past je deze producten toe in je ontwerpen en installaties? Dan helpen wij je om te voldoen aan de eisen voor het hygiënisch ontwerpen van een voedselveilige productie-installatie. 

Bekijk alle Pflitsch food beschermslangen in ons productenportaal 

In ons productenportaal vind je een overzicht van alle types food beschermslangen.

Neem contact met ons op!

Wil je weten wat het beste type voor jouw toepassing is? Neem contact op met onze sales specialisten Industrieel Kabelmanagement via onderstaand formulier. Wij adviseren je graag.

Contact

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *