EMC-adapter: achteraf je apparatuur EMC-veilig maken

pflitsch-emc-adapter

Heb je alleen standaard kabelwartels in je installatie toegepast maar wil je toch je apparatuur betrouwbaar afschermen tegen elektromagnetische straling? Dan is de EMC-adapter van Pflitsch een perfecte oplossing. Hiermee kun je een bestaande bekabelingssituatie EMC veilig maken.

Twee toepassingen

Doordat de EMC-adapter voorzien is van een binnen- en buitendraad, kun je de adapter op 2 manieren toepassen: als adapter én als contramoer. Wanneer je de adapter combineert met een bestaande wartel realiseer je een betrouwbare EMC-oplossing en is je apparatuur beschermd tegen elektromagnetische straling.

Combineer je de adapter met een EMC-kabelwartel? Dan maakt de TRI-veer in de EMC-wartel zelfs op twee verschillende punten contact met de kabelafscherming en realiseer je een nog hogere demping en een nog betere stroomgeleiding.

EMC-adapter gecombineerd met kunststof blueglobe wartel

Hoge dempingswaarden door TRI-veer

Net als de blueglobe TRI kabelwartel is ook de EMC-adapter voorzien van een TRI-veer. Deze niet-magnetische TRI-veer wordt betrouwbaar om de gevlochten afscherming van de kabel geperst. Hierdoor maakt de TRI-veer op twee verschillende punten contact met de kabelafscherming. Dit zorgt voor zeer hoge dempingswaarden een verdubbeling van de stroomgeleiding. De afschermingsdempingswaarden liggen zelfs bij hoge frequenties ruim boven de norm.

Maten en verkrijgbaarheid

De EMC-adapter is verkrijgbaar in de maten M12 tot M63. Op aanvraag ook leverbaar in een Ex d of Ex e uitvoering voor explosieveilige toepassing. Bekijk dit product in ons productenportaal.

Ook leverbaar in deelbare variant

Naast de gewone EMC-adapter bestaat er ook een oplossing in de vorm van een deelbare EMC-adapter. Deze is eenvoudig in bestaande installaties aan te sluiten. Neem contact met ons op voor meer informatie over dit type adapter.

Meer weten over dit product?

Bekijk alle eigenschappen van de EMC-adapter in ons productenportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *