Hoe een betrouwbare EMC-afscherming storingen kan voorkomen [whitepaper]

EMC dame

Hoe kun je je apparatuur betrouwbaar afschermen tegen elektromagnetische straling en hoe voorkom je een storing in je bedrijfsproces? In dit whitepaper lees je waar de knelpunten liggen en welke maatregelen je kunt nemen om je installatie elektromagnetisch compatibel (EMC) te maken.

Grip op elektromagnetische stralingen

De hoeveelheid elektronica die elke dag in omloop is, is gigantisch: van smartphones en bluetooth apparatuur tot aan digitale besturingen, frequentieregelaars, vermogensomzetters en micro smart grids. Al deze apparatuur zendt en ontvangt elektromagnetische straling die storing (interferentie) kan veroorzaken met andere elektronische of elektrische apparaten.

Whitepaper Grip op EMC

In dit lees je meer over het ontstaan van EMI en welke maatregelen je kunt nemen om je installatie EMC-compatibel te maken.

Download whitepaper

EMC uitdagingen nemen steeds meer toe

Sinds de invoering van de eerste EMC-richtlijn in 1996 is het belang van elektromagnetische compatibiliteit alleen maar toegenomen. Apparaten mogen elkaar niet nadelig beïnvloeden, maar tegenwoordig wordt nagenoeg elke installatie digitaal aangestuurd. Relais zijn vervangen door halfgeleiders, motoren zijn steeds vaker frequentiegestuurd, het aantal vermogensomzetters neemt alsmaar toe met de opkomst van lokaal opgewekte energie en opslag en met de introductie van micro smart grids. De nieuwe halfgeleidertechnologieën die hiervoor ontwikkeld worden, leiden tot hogere schakelfrequenties en vergroten de kans op emissieproblemen.

E-mobility zorgt voor vraag naar EMC-oplossingen

Ook de opkomst van E-mobility zorgt voor toenemende vraag naar EMC-oplossingen. Daarnaast zien we dat fabrikanten die elektrische en elektronische producten op de markt brengen, te maken krijgen met steeds strengere EMC-eisen. De goede werking van veel toestellen en installaties is pas gegarandeerd als de nodige maatregelen zijn getroffen.

Wil je meer weten over EMC?

Ik adviseer je graag over het toepassen van de juiste EMC-producten.

Hans Houwerzijl,
Sales Engineer

hans-houwerzijl

Bel of mail mij:

Telefoon: 038-4698272
sales@hemmink.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *