Hoe een betrouwbare EMC-afscherming storingen kan voorkomen [whitepaper]

EMC dame

Hoe kun je je apparatuur betrouwbaar afschermen tegen elektromagnetische straling en hoe voorkom je een storing in je bedrijfsproces? In dit whitepaper lees je waar de knelpunten liggen en welke maatregelen je kunt nemen om je installatie elektromagnetisch compatibel (EMC) te maken.

Grip op elektromagnetische stralingen

De hoeveelheid elektronica die elke dag in omloop is, is gigantisch: van smartphones en bluetooth apparatuur tot aan digitale besturingen, frequentieregelaars, vermogensomzetters en micro smart grids. Al deze apparatuur zendt en ontvangt elektromagnetische straling die storing (interferentie) kan veroorzaken met andere elektronische of elektrische apparaten.

Sinds de invoering van de eerste EMC-richtlijn in 1996 is het belang van elektromagnetische compatibiliteit alleen maar toegenomen. Apparaten mogen elkaar niet nadelig beïnvloeden, maar tegenwoordig wordt nagenoeg elke installatie digitaal aangestuurd. Relais zijn vervangen door halfgeleiders, motoren zijn steeds vaker frequentiegestuurd, het aantal vermogensomzetters neemt alsmaar toe met de opkomst van lokaal opgewekte energie en opslag en met de introductie van micro smart grids. De nieuwe halfgeleidertechnologieën die hiervoor ontwikkeld worden, leiden tot hogere schakelfrequenties en vergroten de kans op emissieproblemen.

Ook de opkomst van E-mobility zorgt voor toenemende vraag naar EMC-oplossingen. Daarnaast zien we dat fabrikanten die elektrische en elektronische producten op de markt brengen, te maken krijgen met steeds strengere EMC-eisen. De goede werking van veel toestellen en installaties is pas gegarandeerd als de nodige maatregelen zijn getroffen. In dit whitepaper informeren wij je over het ontstaan van EMI en geven wij aan welke maatregelen je kunt nemen om je installatie EMC-compatibel te maken.


Kennisdocument over EMC

whitepaper emc

In dit whitepaper lees je alles over:

  • Het ontstaan van EMC en EMI
  • De kooi van Faraday
  • Het belang van demping en transferimpedantie
  • De gevolgen van EMC-storingen
  • Maatregelen die je kunt nemen om storingen te voorkomen

Vraag het whitepaper eenvoudig en snel aan via het formulier. Je ontvangt dan een link waarmee je het whitepaper kunt downloaden

Download ons whitepaper Grip op elektromagnetische stralingen

Ja, stuur mij het gratis whitepaper Grip op elektromagnetische stralingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *