Rookmelders installeren volgens wetgeving

Download het whitepaper wijziging wetgeving rookmelders juli 2022 voor installateurs

Brandveilige woningen zijn van levensbelang

Ben jij als installateur verantwoordelijk voor de installatie van rookmelders in woningen? Zoals je ongetwijfeld al weet, zijn rookmelders per 1 juli 2022 verplicht voor alle woningen, ook voor bestaande bouw (gerealiseerd voor 2003). Om woningen brandveilig te maken, is het van groot belang dat de installatie op tijd én juist gebeurt. Ben jij hier al op voorbereid? Wees er snel bij, voor het te laat is.


Whitepaper: Wijziging wetgeving rookmelders in bestaande bouw

Alles wat je moet weten over de rookmelderplicht, staat samengevat in onze whitepaper speciaal voor installateurs.

Download het gratis whitepaper

De keten van brandveiligheid

Wat is echte brandveiligheid eigenlijk? Dat heeft alles te maken met vluchtveiligheid. Bewoners moeten bij brand of te hoge koolmonoxidewaarde op tijd worden gewaarschuwd, zodat ze de woning zo snel mogelijk kunnen verlaten. Wanneer je een melder niet op de juiste manier installeert en onderhoudt, heeft kwaliteit geen inhoud. Zelfs als je een ogenschijnlijk kleine fout maakt bij het monteren of installeren, kan dat grote gevolgen hebben voor bewoners. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wil je dat een rookmelder goed werkt? Dan moet je deze allereerst op de juiste plaats hangen. Daar is een belangrijke rol weggelegd voor installateurs. Bovendien is het ook jouw taak om de bewoners te informeren over de werking en het onderhoud van de melders. Laat jezelf dus goed informeren voordat je start met de installatie. Wil je erop kunnen vertrouwen dat bewoners leven in een brandveilige woning? Kijk dan naar het totaalplaatje. Dat totaalplaatje hebben wij samengevat in het concept ‘de keten van brandveiligheid’. Hierin is niet het product het uitgangspunt, maar de situatie. Vanuit 7 stappen ondersteunen we installateurs bij productontwikkeling, beleid en advies, de keuze voor rookmelders, training, installatie, informatie voor bewoners en onderhoud en vervanging.

Wil je een training volgen? Loop je tegen een probleem aan? Of wil je een projectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met onze specialisten via 038 – 469 8200.


Hemmink lanceert podcast 'Keten van brandveiligheid'

In aanloop naar de nieuwe rookmelderplicht lanceert Hemmink een podcastreeks over de Keten van brandveiligheid, speciaal voor collectieve verhuurders en installateurs. In 8 afleveringen delen we alle ins en outs over brand- en vluchtveiligheid.

Luister de podcast

Gerelateerde artikelen

Wil je meer weten over het installeren en onderhouden van rookmelders? We geven je diverse tips in onze blogs.


Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *