Hechttechniek voor houtskeletbouwers

Union tackers - specialist in hechttechniek

Oplossingen voor houtskeletbouwers, welke tacker kies jij

Als houtskeletbouwer wil je werken met de juiste gereedschappen om tijd en geld te besparen én het risico op fouten te verminderen. Eén van de gereedschappen die je ongetwijfeld kent is de tacker. Maar wat zijn de voordelen van tackers en met welke factoren moet je rekening houden bij het kiezen van een tacker in de houtskeletbouw? Ontdek onze oplossingen voor houtskeletbouwers.

Welke tacker past bij jou?

Wil je weten welke tacker geschikt is voor jouw werkzaamheden? Bekijk onze tackers met bijbehorende specificaties in ons productenportaal.

Welke tacker voor de houtskeletbouw?

Welke tacker je kiest, hangt heel erg af van de werkzaamheden die je wilt doen. Wil je grote houten delen vastzetten, dan moet je kiezen voor een tacker die lange nagels kan schieten. Wanneer je in hoeken moet werken, moet je juist weer rekening houden met een tacker die handzaam is en die je gemakkelijk kunt draaien. Hieronder een aantal veelgebruikte Union tackers in de houtskeletbouw. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via: 038 469 8200.

De Union 4AE/DA64 pneumatische tacker is een compacte tacker met een draaibare luchtuitlaat van 360°. Het heeft een puntbeveiliging, achterlaadsysteem en een schuin magazijn (34°) om gemakkelijk in moeilijke hoeken te werken.

De tacker wordt geleverd in een stevige kunststof koffer. Deze tacker is geschikt voor het schieten van afwerknagels-DA met een lengte tussen 32 en 64 mm. Hierdoor is het perfect voor het vastzetten van afwerklatten, plafonds en raamkozijnen.

De Union 7AD/IK90U is een compacte tacker met een luchtuitlaat die 180 graden gedraaid kan worden. Het beschikt over een puntbeveiliging en een instelbare diepte-instelling, en wordt geleverd met een robuuste kunststof koffer.

Deze tacker is ontworpen om coilnagels te schieten, zoals de coilnagel-IG van 45 en 70 mm, de coilnagel-IJ van 50 t/m 83 mm, en de coilnagel-IK van 50 t/m 90 mm.

De 7AD/IK90U tacker is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals het vastzetten van dakbeplating, kisten, ondervloeren en pallets.

De Union 10AT/RK130 is een pneumatische spijkertacker voor rondkopnagels van 100 tot 130mm.

De tacker wordt geleverd in een stevige kunststof koffer, zodat je hem makkelijk kunt vervoeren.

De voordelen van tackers

  • Je versnelt je werk door te schieten in plaats van te schroeven.
  • Je vermindert de kans op beschadiging, doordat je gebruik maakt van een scherpe nagel of niet om het hout te bevestigen.
  • Je creëert goede verbindingen, ook in hardere houtsoorten
  • Je kunt snel en zonder onderbrekingen grote volumes schieten met behulp van bumpfire.
  • Je vermindert je lichamelijke belasting, omdat de machine het werk doet.