Waterproof armaturen snel aansluiten? Gebruik de LCS 75 connector van Adels

adels-oem-lcs75connector

De LCS 75 vochtbestendige (IP66) connector van Adels-Contact is speciaal ontworpen voor verlichting in vochtige en industriële omgevingen, bijvoorbeeld in autowasstraten, koelruimtes, ondergrondse parkeergarages en industriële gebouwen. Met deze 3- en 5-polige connector kun je waterproof armaturen snel en gemakkelijk aansluiten. Omdat de verbinding gemaakt wordt vanaf de buitenzijde hoeft het armatuur niet opengemaakt te worden. Dat levert een flinke tijdbesparing op!

Snel en gemakkelijk aansluiten

De LCS 75 connector van Adels-Contact schuif je vanaf de binnenzijde in het armatuur. De bedradingen trek je vervolgens door de connector om het armatuur intern aan te sluiten. Dit gaat snel en eenvoudig omdat de connector voorzien is van een rubber afdichting en hierdoor flexibel is.

Openen van armatuur niet meer nodig

Aan de buitenkant draai je de wartelmoer als borging om de wartel heen waardoor het geheel stevig bevestigd is (maximum aandraaimoment: 0,7 Nm). Groot voordeel is dat de verbinding vanaf de buitenzijde gemaakt wordt, het armatuur hoeft niet meer opengemaakt te worden.

Interessant voor fabrikanten van armaturen

Voor fabrikanten van armaturen is deze LCS 75 connector ook interessant omdat de connector in te bouwen is in het armatuur tijdens het productieproces. Hierdoor is de fabrikant ervan verzekerd dat het armatuur zelf verzegeld blijft bij installatie. De installateur krijgt een voorgemonteerd armatuur aangeleverd, compleet met wartel en kabeldoorvoering, en hoeft alleen de bedrading vanaf de buitenzijde aan te sluiten. De installateur hoeft het armatuur niet te openen waardoor de kans op fouten aanzienlijk verminderd wordt.

Dit zijn de voordelen:

  • IP66: vochtbestendige connector voor toepassing in waterproof en industriële verlichting
  • Snel en gemakkelijk te installeren (binnen 5 minuten)
  • Verbinding wordt gemaakt vanaf de buitenzijde, het armatuur hoeft niet opengemaakt te worden
  • Ontgrendelingspin voor snelle verbinding van flexibele bedrading
  • Voorzien van M20 wartel
  • Interne bedrading vaste kern: 0,5 tot 2,5 mm²
  • Externe bedrading, vaste kern én flexibele draad: 0,5 tot 2,5 mm²
  • Verkrijgbaar in 3-polige en 5-polige variant

Meer over de LCS 75 connector

Bekijk alle specificaties van deze connector in ons productenportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *