Waterproof armaturen snel aansluiten, demonteren is niet nodig

adels-oem-lcs75connector

De LCS 75 vochtbestendige (IP66) connectoren van Adels-Contact zijn speciaal ontworpen voor verlichting in vochtige en industriële omgevingen. Denk hierbij aan lichtlijnen in autowasstraten, koelruimtes, ondergrondse parkeergarages en industriële gebouwen. Met deze 3- en 5-polige industriële connectoren kun je waterproof armaturen, zonder deze te demonteren, snel en gemakkelijk aansluiten.

Zekerheid en tijdbesparing

De 5-polige variant is uitstekend toepasbaar bij een Dali systeem waarbij componenten in een verlichtingsinstallatie intelligent worden aangestuurd. Omdat de verbinding gemaakt wordt vanaf de buitenzijde van het armatuur hoef je het armatuur niet open te maken. Dat levert zekerheid op voor wat betreft de IP-afdichting van het armatuur en betekent ook een flinke tijdbesparing voor de installateur!

Industriële connectoren snel aansluiten

De LCS 75 connector van Adels-Contact schuif je vanaf de binnenzijde in het armatuur. De interne bedrading sluit je aan op de connector; doorgaande bekabeling kun je doorlussen naar de volgende LCS 75 connector aan de andere zijde van het armatuur.

Openen van armatuur niet meer nodig, IP-afdichting gegarandeerd

Aan de buitenkant draai je de wartelmoer als borging om de wartel heen waardoor het geheel stevig bevestigd is (maximum aandraaimoment: 0,7 Nm). Groot voordeel is dat de verbinding vanaf de buitenzijde gerealiseerd wordt, je hoeft het armatuur niet meer open te maken. Hierdoor blijft de IP-waarde vanaf fabriek gegarandeerd.

Interessant voor fabrikanten van armaturen

Voor fabrikanten van armaturen is deze LCS 75 connector met name interessant omdat de connector in te bouwen is in het armatuur tijdens het productieproces. Hierdoor is de fabrikant ervan verzekerd dat het armatuur zelf verzegeld blijft bij installatie. De installateur krijgt een voorgemonteerd armatuur aangeleverd, compleet met wartel en kabeldoorvoering. Alleen de bedrading vanaf de buitenzijde moet nog aangesloten worden. De installateur hoeft het armatuur hierbij niet te openen waardoor er aanzienlijk minder kans is op fouten of onbedoelde lekkages.

Dit zijn de voordelen:

  • IP66: vochtbestendige connector voor toepassing in waterproof en industriële verlichting
  • Snel en gemakkelijk te installeren (binnen 5 minuten)
  • Verbinding wordt gemaakt vanaf de buitenzijde, installateur hoeft het armatuur niet open te maken
  • Ontgrendelingspin voor snelle verbinding van flexibele bedrading
  • Voorzien van M20 wartelgat
  • Interne bedrading vaste kern: 0,5 tot 2,5 mm²
  • Externe bedrading, vaste kern én flexibele draad: 0,5 tot 2,5 mm²
  • Verkrijgbaar in 3-polige en 5-polige variant

Meer over de LCS 75 connector

Bekijk alle specificaties van deze connector in ons productenportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *