Voedselveilige beschermslangen en -wartel van Flexa

flexa-beschermslang-food

In de voedingsmiddelenindustrie (food industrie) worden hoge eisen aan hygiëne gesteld. Bacterievorming, en besmetting moeten altijd voorkomen worden. In situaties waar producten in direct contact komen met de voedselproductie, worden uitsluitend producten met een glad oppervlak toegepast om te voorkomen dat bacteriën zich kunnen ophopen.

Bescherming tegen vuil, vloeistof en chemicaliën

Niet alleen de machines die in de food industrie ingezet worden, maar ook toebehoren zoals kabelbeschermslangen en kabelwartels moeten een glad oppervlakte hebben en goed te reinigen zijn. FLEXA introduceert nu een nieuwe serie kabelbeschermslangen en een slangwartel die speciaal ontworpen zijn voor deze sector. Deze beschermslangen beschermen kabels en leidingen tegen de schurende werking van machines tijdens het productieproces. Ze zijn flexibel, trekvast en kunnen kabels of leidingen beschermen tegen vuil, vloeistof en chemicaliën.

Nieuwe serie food beschermslangen

Dit zijn de nieuwe food producten van FLEXA:

  • Airflex-GRS-food, volledig kunststof beschermslang. Glad van binnen (dit zorgt voor het eenvoudig doorvoeren van kabels) en glad van buiten.
  • Liquid Tight Food, metalen beschermslang die ook nog eens extreem vloeistofdicht is
  • US-Food metalen slangwartel om beide kabelbeschermslangen te monteren. Deze wartel zorgt voor een optimale bescherming tegen het binnendringen van vocht of vaste bestanddelen.


Hoge beschermklasse en bestand tegen desinfectiemiddelen

Vanzelfsprekend hebben al deze producten een glad oppervlak, een hoge beschermklasse (IP68) en zijn ze bestand tegen de reinigingsmiddelen en desinfectiemiddelen die in de food industrie toegepast worden. De metalen beschermslang is, naast voedselveilig, ook extreem vloeistofdicht en daardoor bestand tegen oliën, zuren en benzine.

Compleet systeem

Samen vormen de AIRflex-GRS-FOOD kunststof beschermslang, de LIQUID-TIGHT-FOOD metalen beschermslang en de US-Food kabelwartel een compleet pakket producten dat een uitstekende oplossing is voor de food & beverage. Door de hoge dichtheid tot IP 68 is dit assortiment geschikt voor veel toepassingen:

  • melkverwerking en zuiveltechnologie
  • vlees- en visverwerking
  • bakkerij- en zoetwarenverwerking
  • vulinstallaties voor dranken en verpakkingsmachines, etc

Bekijk hoe eenvoudig het monteren van de US-food kabelwartel is:

Normen en richtlijnen

Alle beschermslangen voldoen aan de volgende normen en standaarden: NSF / ANSI 51, FDA, Ecolab-test.

Contact Hemmink

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Krijg updates bij gewijzigde wetgeving, nieuwe producten en events. Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *