Verbeterde blueglobe TRI® wartel: maximale EMC-bescherming

pflitsch-blueglobe-tri-wartel

Kabelwartelspecialist Pflitsch, expert in EMC-oplossingen, optimaliseert continue haar producten om aan veranderende eisen uit de markt te voldoen en nieuwe trends in de markt te zetten. Pflitsch heeft nu de meest succesvolle EMC-kabelwartel, de blueglobe TRI®, verder verbeterd en realiseert hiermee een maximale EMC-afscherming.

Perfecte EMC-afscherming

De unieke, driehoekige TRI-veer in de blueglobe TRI® wartel zorgt voor perfecte EMC-afscherming zonder dat de drukmoer is vastgedraaid. Kenmerkend voor deze wartel zijn de zeer hoge dempingswaarden en het grote installatiegemak. Juist op deze twee punten heeft Pflitsch deze kabelwartel nu nog verder verbeterd.

Geoptimaliseerde TRI-veer

Pflitsch heeft het aantal spoelen in de TRI-veer uitgebreid (zie afbeelding). De veer wordt hierdoor langer (het totale oppervlak ook) en is compacter op elkaar gedraaid. Daardoor is er meer contactoppervlak en wordt de afscherming groter.   

pflitsch-blueglobe-tri-wartel

Dit zijn de voordelen

  • Eenvoudiger installeren: door deze aanpassingen wordt het nog gemakkelijker om de kabels, als het vlechtwerk is blootgelegd, door de TRI-veer te voeren. Dit verhoogt de betrouwbaarheid, zorgt voor kortere montagetijden en kostenbesparingen.
  • Hoge dempingswaarden: de dempingswaarden van de blueglobe TRI® zijn zeer hoog. Met deze verbeterde variant blijft ook deze hoge dempingswaarden gehandhaafd voor een maximale EMC-bescherming.

Meer over de TRI veer

Rond de gevlochten afscherming van de kabel ligt een driehoekige veer. Vanwege het ontwerp van de veer wordt het aardscherm van de kabel 360 graden rondom omsloten. Door de structuur van de TRI veer blijft deze nooit in het aardscherm haken, demontage is dus zeer eenvoudig zonder het kabelscherm te beschadigen.

Meer weten over de werking van de TRI-veer?

Je leest het in ons blog 'Zes oplossingen om EMC-storingen te voorkomen'.

Logistieke informatie

De verbeteringen aan de TRI-veer zijn van toepassing op alle blueglobe TRI-varianten in de maten M16, M20 en M25 met uitzondering van de blueglobe TRI NM (niet-magnetische veer van brons).

Artikelnummers en prijzen blijven ongewijzigd. Voorlopig worden de oude types uitgefaseerd en geleidelijk vervangen door het nieuwe type. De uitvoering oud of nieuw binnen een levering is altijd van hetzelfde type.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *