Metrel NEN 1010 installatietester met kleuren aanraakscherm

De nieuwe Eurotest XC installatietester

De innovatieve Metrel Eurotest XC brengt kleur en bedieningsgemak in de wereld van elektrische installatietesters. Metrel is een van Europa’s leidende fabrikanten op het gebied van testinstrumenten voor elektrische installaties en apparaten. Sinds de opkomst van gecombineerde installatietesters loopt Metrel voorop in de ontwikkeling van degelijke en intuïtief te bedienen instrumenten. De Eurotest serie was de eerste installatietester in de compacte bouwvorm die nu als standaard gezien kan worden voor installatietesters.

De nieuwe telg in de Eurotest familie, de Eurotest XC, zet opnieuw de trend met een, voor installatietesters uniek, kleuren aanraakscherm en Bluetooth communicatie. Het instrument biedt daarmee een enorme vrijheid in de bediening. De bediening kan via het aanraakscherm maar ook via de solide drukknoppen of gedeeltelijk via het testhandvat. Opslaan van meetresultaten is mogelijk op verschillende, gestructureerde manieren. Een inspectie structuur kan vooraf worden voorbereid met de EuroLink APP of via de geheel vernieuwde ES Manager software. Maar ook in het veld kan eenvoudig de structuur van een installatie of gebouw worden aangemaakt in het instrument.

Naast alle standaard installatietester metingen zoals circuit impedanties, aardlekschakelaartests en weerstand naar aarde biedt het instrument diverse andere metingen en functies. Uniek zijn bijvoorbeeld de automatische meetstappen in de AutoSequence metingen. Het kunnen meten van vermogen en harmonischen is van toegevoegde waarde voor moderne installaties met pv-omvormers en laders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *