Een 3-fasenaansluiting testen met één druk op de knop

Nét een hand tekort of zelfs twee handen tekort. Tijdens het inspecteren van 3-fasenaansluitingen op elektrische veiligheid is dit een bekend probleem. Meetpennen in een CEE-aansluiting plaatsen en vervolgens op knoppen van een installatietester drukken is vaak een onhandige klus. Ook het meten aan een vaste 3-fasenaansluiting is met regelmaat een tijdrovende opgave.

De A1507 meetadapter is een slimme toevoeging aan de MI3152 EurotestXC en MI3155 EurotestXD installatietesters van Metrel. De adapter met motorgestuurde schakelaar heeft vijf aansluitingen om de drie fasen, de nul en de aarde aan te sluiten. Met slechts één verbindingspoort sluit je de adapter aan op de installatietester.

Metingen uitvoeren met Auto Sequences

Beide installatietesters zijn voorzien van Auto Sequences om metingen in een automatische en consequente volgorde uit te voeren. Ook kun je eigen procedures aanmaken en metingen zoals circuitimpedantie, draaiveldrichting of isolatieweerstand in een vaste volgorde afspelen, inclusief grenswaarden.


Metingen uitvoeren op 5-polige CEE wandcontactdozen

Gecombineerd met de moderne installatietesters van Metrel is de A1507 de ideale adapter voor snel en gestructureerd testen van 3-faseninstallaties en -aansluitingen. Voer je regelmatig NEN 1010 inspecties uit op 5-polige CEE wandcontactdozen? Met de A1641 en A1642 meetkabels maak je nóg sneller verbinding tussen de adapter en het aansluitpunt.

A1641 CEE 5P/16A
t.b.v. Metrel A1507

A1642 CEE 5P/32A
t.b.v. Metrel A1507

1 reactie op “Een 3-fasenaansluiting testen met één druk op de knop

  1. Ziet er goed uit maar wat doe je als je Geen 5 polige maar een 4 polige kracht WCD test. (ZS)
    Als je dat doet met auto of single heb je een nul nodig. (MI3155)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *