Hygiëne kabelwartels van Pflitsch

pflitsch-blueglobe-cleanplus

In de voedingsmiddelenindustrie worden al jarenlang strenge hygiëneregels in acht genomen. Ook aan machines en kabelwartels die in de food industrie toegepast worden, worden hoge eisen gesteld. Zo mogen kabelwartels geen externe schroefdraden meer hebben waar voedselresten of vuil zich kan ophopen en moeten ze goed te reinigen zijn. De gladde blueglobe CLEAN® Plus kabelwartels van Pflitsch met afgeronde hoeken dragen bij aan voedselveilig produceren.

Hygiëne wartels van Pflitsch

Kabelwartelspecialist Pflitsch heeft met de blueglobe CLEAN® Plus kabelwartels een serie hygiëne wartels ontwikkeld die voldoet aan de hoge EHEDG-eisen. Deze kabelwartels kunnen probleemloos in de voedingsmiddelenindustrie, steriele omgevingen, farmacie, chemie en cleanrooms toegepast worden.

Goed te reinigen

De Pflitsch blueglobe CLEAN® Plus heeft gladde oppervlaktes met een oppervlakteruwheid Ra < 0,8 µm en daarnaast afgeronde overgangen naar de sleutelvlakken. Alle afdichtingen zijn gemaakt van kunststoffen die volgens EU-verordening 10/2011 voor contact met levensmiddelen geschikt zijn. Door deze constructiekenmerken laat de kabelwartel zich goed reinigen en voldoet daardoor aan de genoemde hoge hygiëne-eisen.

Ook verkrijgbaar in volledig kunststof

Naast de bestaande blueglobe CLEAN® Plus in RVS 316L uitvoering is deze blueglobe wartel nu ook leverbaar in een kunststof versie (polyamide). Pflitsch past hierbij een speciaal polyamide toe met als resultaat een gladheidsstructuur die binnen de tolerantie van de EHEDG valt en daarmee volledig EHEDG gecertificeerd is.

Daarnaast is deze blueglobe CLEAN® Plus wartel ook leverbaar in TRI EMC uitvoering om machines en apparatuur te beschermen tegen elektromagnetische straling.

ehedg-logo

Voordelen:

  • Verkrijgbaar in RVS en kunststof
  • Ook verkrijgbaar in RVS 316L EMC- uitvoering: blueglobe TRI CLEAN® Plus
  • EHEDG en BGN gecertificeerd (DGUV-test)
  • Eenvoudig te monteren van buitenaf, zonder speciaal gereedschap.
  • Compact
  • Hoogste kwaliteit materialen: RVS 316, inzetstukken en afdichtingen TPU (FDA goedgekeurd

Bekijk alle blueglobe CLEAN® Plus varianten van Pflitsch in ons productenportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *