Open draadgoot-kabelkanalen voor de voedingsmiddelenindustrie

pflitsch-draadgoot-kabelkanalen

De open en robuuste draadgoot-kabelkanalen van Pflitsch zijn specifiek ontworpen voor kabelgeleiding bij machines en apparatuur in onder andere de voedingsindustrie en de chemische industrie. Bacteriën of reinigingsvloeistoffen kunnen zich niet hechten aan deze open kabelkanalen.

Voordelen:

  • Eenvoudige te monteren met slechts enkele bevestigingspunten
  • Betrouwbare, stabiele en roestvrijstalen constructie (RVS 1.4404)
  • Verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen
  • Alle componenten zijn eenvoudig te reinigen en bestand tegen reiniging met een hogedrukreiniger of schuim
  • Mogelijkheid om klantspecifiek, op maat, te maken
  • UL en DNV voor offshore gecertificeerd
  • Diverse accessoires verkrijgbaar zoals ophangbeugels, verdelers om kabels te scheiden en bruggen om een tweede laag kabels boven elkaar te plaatsen
Stabiele constructie

Stabiele constructie

De 6 mm dikke en roestvrijstalen draden zijn door een speciale lastechniek aan elkaar verbonden, hierdoor ontstaat er een stabiele constructie. De draadeinden zijn afgeschuind zodat er geen kans bestaat dat de bekabeling in de open draadgoot-kabelkanaal beschadigd wordt. Door de hoge draagkracht, het geringe aantal bevestigingspunten en de eenvoudige montage is dit draadgootsysteem een aantrekkelijke oplossing voor de food industrie.

Verschillende uitvoeringen

De open draadgoot-kabelkanalen zijn verkrijgbaar in verschillende standaard uitvoeringen maar ook in enkele speciale uitvoeringen zoals:

  • SWS (Single Wire System): om één of twee kabels te geleiden in je installatie is een kostbare kabelgoot niet nodig. Het Single Wire System (SWS) van Pflitsch is dan een ideale oplossing. De kabels worden stevig vastgehouden door geleidingsringen.
  • A-symmetrisch: ene kant is hoger dan de andere kant. Hierdoor wordt het kabelkanaal minder snel als opstapje gebruikt bij schoonmaken
  • Z-wire: de kabels liggen afwisselend in hoogte, als een Z-vorm, in het kabelkanaal. Bij verticale installatie kunnen kabels zonder verdere bevestiging uit een draadgoot vallen. Om dat te voorkomen, gebruik je de uitvoering in Z-vorm. Door de speciale constructie worden de kabels goed vastgeklemd.
Voorbeeld van een open draadgoot-kabelkanaal met SWS-systeem
SWS-systeem
pflitsch-sws-draadgoot
pflitsch-open-draadgoot-kabelkanaal-z-vorm
Z-wire

Diverse maten en breedtes

De draadgoot-kabelkanalen zijn leverbaar in verschillende maten: van 53 mm x 46 mm tot 620 mm x 110 mm Ø en in hoogtes van 60 mm en 100 mm. Ook verkrijgbaar als minigoot vanaf 40 mm x 20 mm Ø in U-, C- en G -vorm en als bodem die los in de bestaande draadgoot geplaatst kan worden als een extra laag.

Flexibele montage

Afhankelijk van de toepassing of hygiëne-eisen van de eindklant kun je de draadgoot-kabelkanalen horizontaal of verticaal monteren. Door de open constructie kun je kabels op elk moment toevoegen of verwijderen. Pflitsch heeft diverse bevestigingscomponenten in het assortiment waarmee je de draadgoot-kabelkanalen op een afstand van 20, 50 of 100 mm van een muur of vloer kunt plaatsen. Op deze manier kunnen alle oppervlaktes en gaten goed gereinigd worden.

Overkapping: bescherming van de kabel

Om stofvorming in de open kabelkanalen te voorkomen, heeft Pflitsch metalen overkappingen (deksels) in het assortiment om de kabelkanalen af te dekken: een platte en een dakvormige variant. Dit biedt aan de ene kant bescherming tegen mechanische schade maar voorkomt vooral dat reinigingsvloeistoffen door de open kabelkanalen naar andere componenten druppelen.

Voorbeeld van een draadgoot-kabelkanaal met overkapping

Hoogwaardige grondstoffen

De vaak agressieve reinigingsmiddelen die in de food industrie gebruikt worden, vereisen een goede bestendigheid tegen hoge chemische en thermische belastingen. Daarom gebruikt Pflitsch voor hun producten hoogwaardige grondstoffen (RVS 316, inzetstukken en afdichtingen TPU (FDA goedgekeurd) waardoor je deze producten probleemloos en betrouwbaar in de voedingsmiddelenindustrie kunt inzetten.

Meer producten voor de food industrie

Naast de open kabelkanalen heeft Pflitsch ook de blueglobe CLEAN Plus in het assortiment.

Deze kabelwartel is uitermate geschikt voor toepassing in de food industrie: glad oppervlak en goed te reinigen. Verkrijgbaar in RVS, kunststof en RVS 316L EMC-uitvoering.

pflitsch-hygienic-design-draadgoten-wartel

Bekijk alle draadgoot-kabelkanalen in ons productenportaal

In ons productenportaal vind je een overzicht van alle varianten, inclusief de verschillende bevestigingsmogelijkheden.

Wil je weten wat het beste kabelkanaal van Pflitsch voor jouw toepassing is? Neem contact op met onze sales specialisten Industrieel Kabelmanagement via onderstaand formulier. Wij adviseren je graag.

Contact Hemmink

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Krijg updates bij gewijzigde wetgeving, nieuwe producten en events. Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *