Flexibele draadgoot-kabelkanalen voor de voedingsindustrie

pflitsch-draadgoot-kabelkanalen

Aan kabelgeleidingssystemen die in een food omgeving geplaatst zijn, worden strenge hygiëne-eisen gesteld. Pflitsch heeft speciaal voor de food industrie draadgoot-kabelgoten ontwikkeld. Bacteriën of reinigingsvloeistoffen kunnen zich niet hechten aan deze open kabelkanalen. Door de eenvoudige montage en flexibele manier van bevestigen, worden deze kabelkanalen veelvuldig toepast in de food industrie.

Voordelen:

  • Eenvoudige te monteren met slechts enkele bevestigingspunten
  • Betrouwbare, stabiele en roestvrijstalen constructie (RVS 1.4404)
  • Verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, van 20 mm x 40 mm tot 620 mm x 110 mm
  • Alle componenten zijn eenvoudig te reinigen en bestand tegen reiniging met een hogedrukreiniger of schuim
  • Mogelijkheid om klantspecifiek, op maat, te maken

Stabiele constructie

De 6 mm dikke en roestvrijstalen draden zijn door een speciale lastechniek aan elkaar verbonden waardoor een stabiele constructie ontstaat. De draadeinden zijn afgeschuind zodat er geen kans bestaat dat de bekabeling beschadigd wordt. Door de hoge draagkracht, het geringe aantal bevestigingspunten en de eenvoudige montage, is dit draadgootsysteem een aantrekkelijke oplossing voor de food industrie.

Verschillende uitvoeringen

De draadgoot-kabelkanalen zijn verkrijgbaar in verschillende standaard uitvoeringen maar ook in enkele speciale uitvoeringen zoals:

  • SWS (single wire system)
  • A-symmetrisch: ene kant is hoger dan de andere kant. Hierdoor wordt het kabelkanaal minder snel als opstapje gebruikt bij schoonmaken
  • Z-wire: kabels liggen afwisselend in hoogte, als een Z-vorm, in het kabelkanaal

Alle uitvoeringen zijn in diverse maten en breedtes verkrijgbaar.

Flexibele montage

Afhankelijk van de toepassing of hygiëne-eisen van de eindklant kunnen de draadgoot-kabelkanalen horizontaal of verticaal gemonteerd worden. Door de open constructie kunnen kabels op elk moment toegevoegd of verwijderd worden. Pflitsch heeft diverse bevestigingscomponenten in het assortiment waarmee de draadgoot-kabelkanalen op een afstand van 20, 50 of 100 mm van een muur of vloer geplaatst kunnen worden. Op deze manier kunnen alle oppervlaktes en gaten goed gereinigd worden.

Overkapping: bescherming van de kabel

Om stofvorming in de open kabelkanalen te voorkomen, heeft Pflitsch metalen overkappingen in het assortiment om de kabelkanalen af te dekken: een platte en een dakvormige variant. Dit biedt aan de ene kant bescherming tegen mechanische schade maar voorkomt vooral dat reinigingsvloeistoffen door de open kabelkanalen naar andere componenten druppelen.

Hoogwaardige grondstoffen

De vaak agressieve reinigingsmiddelen die in de food industrie gebruikt worden, vereisen een goede bestendigheid tegen hoge chemische en thermische belastingen. Daarom gebruikt Pflitsch voor hun producten hoogwaardige grondstoffen (RVS 316, inzetstukken en afdichtingen TPU (FDA goedgekeurd) waardoor deze producten probleemloos en betrouwbaar in de voedingsmiddelenindustrie ingezet kunnen worden.

Meer producten voor de food industrie

Naast de open kabelkanalen heeft Pflitsch ook de blueglobe CLEAN Plus in het assortiment. Deze kabelwartel is uitermate geschikt voor toepassing in de food industrie: glad oppervlakte en goed te reinigen. Verkrijgbaar in RVS, kunststof en RVS 316L EMC-uitvoering.

Bekijk de Pflitsch catalogus

De draadgoot-kabelkanalen zijn verkrijgbaar in diverse varianten. In de Pflitsch catalogus ‘Gitter kanal’ vind je een overzicht van alle uitvoeringen, inclusief de verschillende bevestigingsmogelijkheden.

Wij komen graag met je in contact!

Wil je meer weten over de mogelijkheden met de kabelkanalen van Pflitsch voor jouw toepassing? Neem contact op met onze sales specialisten Industrieel Kabelmanagement: tel. 028-4698200 of sales@hemmink.nl. Wij adviseren je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *