EMC-wartel blueglobe TRI doorstaat Cat 8.2 test glansrijk 

Pflitsch blueglobe TRI-wartel

Een betrouwbare afscherming van kabels voor elektromagnetische straling wordt steeds belangrijker. Zeker nu het aantal elektronische componenten steeds meer toeneemt en de gevoeligheid voor straling stijgt. Pflitsch heeft daarom haar meest succesvolle EMC-wartel, de blueglobe TRI®, laten testen bij het onafhankelijke en erkende Duitse testlaboratorium GHMT.

De wartel heeft de Cat 8.2 glansrijk doorstaan: een hernieuwde bevestiging van de kwaliteit van deze EMC kabelwartel. Daarmee is Pflitsch tot nu toe de enige fabrikant van EMC-kabelwartels die de Cat 8.2 test heeft doorstaan.  

Wat houdt de Cat 8.2 test in?

Cat 8.2 datakabels zijn ethernetkabels die hoge transmissiesnelheden tot 40 gigabit per seconde bereiken. Daarom worden ze vooral gebruikt in datacentra. In de test werd onderzocht of het gebruik van de blueglobe TRI EMC-kabelwartel afbreuk kan doen aan deze hoge transmissiesnelheden. Vastgesteld werd dat een Cat 8.2 kabel ook voldoet aan de eisen van IEC 61156-9 Ed. 1.0 tot 2 GHz wanneer een blueglobe TRI is geïnstalleerd. Dit punt is nog het vermelden waard: in vergelijking met Cat 7A datakabels is de zendfrequentie verhoogd van 1 GHz naar 2 GHz en ook de grenswaarden zijn aanzienlijk verbeterd.

Kortom: de blueglobe TRI EMC-wartel zorgt voor betrouwbare en stabiele netwerkverbindingen, zelfs in de meest veeleisende omgevingen. 

EMC-afscherming

Je installatie betrouwbaar afschermen?

Kies dan voor de hoogwaardige EMC-wartels van Pflitsch. Ontdek het uitgebreide aanbod in de Nederlandstalige EMC-brochure.

Bewezen kwaliteit

De test werd uitgevoerd door GHMT, een erkend Duits testlaboratorium. Daarmee is Pflitsch tot nu toe de enige fabrikant van EMC-kabelwartels die de Cat. 8.2 test heeft doorstaan. Deze uitslag bevestigt opnieuw de bewezen kwaliteit van de blueglobe TRI wartels: 

  • De beste kabelafscherming 
  • Zeer hoge dempingswaarden 
  • Eenvoudig te monteren, daardoor kortere installatietijden 

Maximale EMC-afscherming

De blueglobe TRI® wartel heeft al jarenlang de hoogste dempingswaarden in de markt en is daarmee het beste beschermd tegen elektromagnetische straling. De unieke, driehoekige TRI-veer in de blueglobe TRI® wartel zorgt voor perfecte EMC-afscherming zonder dat de drukmoer is vastgedraaid. Vanwege het ontwerp van de veer wordt het aardscherm van de kabel 360° rondom omsloten. Door de structuur van de TRI veer blijft deze nooit in het aardscherm haken, demontage is dus zeer eenvoudig zonder het kabelscherm te beschadigen.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk alle specificaties van de Pflitsch EMC-kabelwartels in ons productenportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *