Dit is cruciaal voor de kwaliteit van een EMC-wartel

dit-is-cruciaal-voor-de-kwaliteit-van-een-emc-wartel

Elektromagnetische invloeden kunnen de werking van machines belemmeren, storingen en productie-onderbrekingen veroorzaken en zelfs downtijd tot gevolg hebben. Apparaten en installaties tegen elektromagnetische straling beschermen, wordt dus steeds belangrijker. In dit artikel leggen we uit waarom hoge dempingswaarden en een hoge stroombelastbaarheid cruciaal zijn voor de kwaliteit van een EMC-wartel.

EMC-wartels: voorkom storingen en downtijd

Kabelwartels spelen bij de EMC-afscherming van een apparaat of installatie een ​​belangrijke rol. Zij voorkomen downtijd, onderbrekingen in de productie en storingen. Omdat deze gevolgen hoge kosten met zich meebrengen, zijn EMC-wartels van cruciaal belang.

Standaard wartels: meer kans op storingen

In de praktijk worden nog vaak standaard wartels gebruikt die onvoldoende bescherming bieden tegen elektromagnetische straling. Dit brengt een groot veiligheidsrisico met zich mee. Wanneer er elektromagnetische interferentie optreedt, is de schade (downtijd en productieverlies) vaak niet te overzien. Het oplossen van deze problemen is tijdrovend en kostbaar en weegt niet op tegen de kostenbesparing van goedkopere standaardoplossingen zonder EMC-afscherming.

emc-interferentie

Dempingswaarden en stroombelastbaarheid

EMC-wartels zorgen voor de afvoer van stoorstromen direct voordat ze de behuizing binnenkomen (extern) en ook binnen de behuizing (intern). Bij de kwaliteit en effectiviteit van een EMC-kabelwartel spelen twee factoren een belangrijke rol: dempingswaarden en stroombelastbaarheid.

Hoge dempingswaarden

Hoge dempingswaarden zijn essentieel om stoorsignalen te voorkomen die gevoelige gegevensoverdracht kunnen belemmeren, zoals meetresultaten en gegevens in de radarengineering, aandrijf- en besturingstechniek en telecommunicatie. De blueglobe TRI EMC-wartel van Pflitsch heeft bijvoorbeeld uitzonderlijk hoge dempingswaarden. Deze wartel heeft een driehoekige, gepatenteerde veer die, dankzij een groot contactoppervlak en 360° omsluiting, perfect contact met het scherm maakt.

pflitsch-blueglobe-tri-emc

Hoge stroombelastbaarheid

Een hoge stroombelastbaarheid is belangrijk als er hoge stroomniveaus door de afscherming van de kabel vloeien en deze betrouwbaar afgevoerd moeten worden naar de behuizing. Kabelwartels zonder voldoende stroombelastbaarheid kunnen gemakkelijk oververhit en beschadigd raken, waardoor ook de afscherming niet meer gegarandeerd is. Vooral in e-mobility is stroombelastbaarheid erg belangrijk.

Je installatie betrouwbaar afschermen?

Kies dan voor de hoogwaardige EMC-wartels van Pflitsch. Ontdek het uitgebreide aanbod in de Nederlandstalige EMC-brochure.

Pflitsch

Met EMC-wartels van Pflitsch ben je verzekerd van:

  • Hoge dempingswaarden voor een betrouwbare EMC-afscherming
  • Hoge stroombelastbaarheid voor betrouwbare afvoer van hoge stroomniveaus
  • Veilig 360° contact met het kabelscherm
  • Geschikt voor een breed temperatuurbereik
  • Uitstekende IP-dichtheid en trekontlasting
  • Tijd- en kostenbesparende montage

Contact Hemmink

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Krijg updates bij gewijzigde wetgeving, nieuwe producten en events. Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *