Rookmelders verplicht per 1 juli 2022

In iedere woning een rookmelder, ben jij al voorbereid?

Je wilt er liever niet aan denken, maar in iedere woning kan brand uitbreken. Met alle gevolgen van dien. In 80% van de branden met een fatale afloop blijkt zelfs dat er geen goedwerkende rookmelders aanwezig waren. Om de kans op brand te verkleinen, moeten alle woningen per 1 juli 2022 zijn voorzien van rookmelders. Ben jij al op voorbereid op de wetswijziging? Wees er op tijd bij, voor het te laat is.

Rookmelders in bestaande bouw verplicht

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande bouw (voor 2003). De wetgeving rookmelders 2022 heeft flinke impact op woningcorporaties, verhuurders en installateurs. Welke verplichtingen volgen hieruit? Welke rookmelders kies je? En welke kansen kan het brengen?

Bij Hemmink hebben we jarenlange ervaring met brand- en koolmonoxideveiligheid en werken we volgens de keten van brandveiligheid. Zo adviseren we bij het opstellen van beleid, de keuze voor rookmelders, plan van aanpak voor de installatie, projectering, trainingen, installatie en de communicatie richting bewoners. Meer weten? Neem dan contact op met onze specialisten via 038 – 469 8200.

Wij helpen je graag verder

Of je nou voor een woningcorporatie werkt, installateur bent of een bewoner. Wij helpen je graag verder met specifieke informatie.

Het laatste nieuws

Meer gerelateerde artikelen

Wil je meer weten over beleid, het installeren en onderhouden van rookmelders? Onze specialisten geven je tips en inzichten in diverse blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *