Ben jij al voorbereid op 1 juli 2022?

De impact van de rookmelderplicht op woningcorporaties & verhuurders

Wetgeving juli 2022 rookmelders woningcorporaties

Brandveilige woningen zijn van levensbelang

Wil je brandveilige woningen creëren voor je bewoners? Dan is het plaatsen van de juiste rook- of koolmonoxidemelders de eerste stap. En zoals je ongetwijfeld al weet, zijn rookmelders per 1 juli 2022 verplicht voor alle woningen, ook voor bestaande bouw (gerealiseerd voor 2003). Is jouw organisatie hier al op voorbereid? Wees er op tijd bij, voor het te laat is.


Whitepaper: Wijziging wetgeving rookmelders in bestaande bouw

Alles wat je moet weten over de rookmelderplicht, staat samengevat in onze whitepaper speciaal voor woningcorporaties en verhuurders.

Download het gratis whitepaper

De keten van brandveiligheid

Wat is echte brandveiligheid eigenlijk? Dat heeft alles te maken met vluchtveiligheid. Bewoners moeten bij brand of een te hoge koolmonoxidewaarde op tijd worden gewaarschuwd, zodat ze de woning zo snel mogelijk kunnen verlaten. Maar wat als ze de batterijen van de rookmelders niet op tijd vervangen? Of beneden de rookmelder op zolder niet horen? Bij het plaatsen van verkeerde melders en montage op verkeerde plekken, heeft dit grote gevolgen voor de veiligheid van bewoners. Bovendien valt het installeren en onderhouden van werkende rookmelders onder de zorgplicht van jouw woningcorporatie.

Kies dus niet zomaar maar een rookmelder, maar laat je goed adviseren over het thema brandveiligheid. Om erop te kunnen vertrouwen dat bewoners leven in een brandveilige woning is het vereist om naar het totaalplaatje te kijken. Dat totaalplaatje hebben wij samengevat in het concept ‘de keten van brandveiligheid’. Hierin is niet het product het uitgangspunt, maar de situatie. Vanuit 7 stappen ondersteunen we woningcorporaties en verhuurders met productontwikkeling, beleid en advies, de keuze voor rookmelders, training, installatie, informatie voor bewoners en onderhoud en vervanging.

Meer weten over brandveiligheid of de nieuwe wet? Of wil je eens vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op met onze specialisten via 038 – 469 8200.


Bekijk het webinar terug

Het webinar over de wetwijziging rookmelders voor bestaande bouw is geweest. Tijdens dit webinar is besproken wat deze wetswijziging voor woningcorporaties betekent.

Terugkijken

Hemmink lanceert podcast 'Keten van brandveiligheid'

In aanloop naar de nieuwe rookmelderplicht lanceert Hemmink een podcastreeks over de Keten van brandveiligheid, speciaal voor collectieve verhuurders en installateurs. In 8 afleveringen delen we alle ins en outs over brand- en vluchtveiligheid.

Luister de podcast

Kennis & Nieuws

Meer gerelateerde artikelen

Wil je meer weten over beleid, het installeren en onderhouden van rookmelders? Onze specialisten geven je tips en inzichten in diverse blogs.