Innovatieve producten voor iedere woonruimte

Slimme oplossingen voor de woningbouw

Hemmink heeft innovatieve oplossingen voor de woningbouw op het gebied van aarding/vereffening, bevestiging en veiligheid. Ontdek per ruimte alle producten waarmee je een veilige en nette meterkast, badkamer en zolder realiseert:

Download onze woningbouw brochure

Met de woningbouwbrochure zorgen we ervoor dat elke installateur niet alleen weet wát te gebruiken in elke ruimte, maar ook hoe en waarom.


Badkamer  

Het thema aarding en vereffening is onlosmakelijk verbonden met de badkamer in een woning. Wat moet je aarden en wat moet je vereffenen in de badkamer? 

  • Alle aansluitpunten met metalen gestellen en beschermingscontacten van wandcontactdozen. 
  • Vreemd geleidende delen die bereikbaar zijn opgesteld; metalen objecten in een badruimte, die op een manier met de aarde verbinding maken. Bijvoorbeeld doordat ze met geleidende of buizen zijn verbonden met de aardrail in de meterkast, contact maken met zand of beton, met metalen beugels in de betonnen muur enzovoort. 

Meterkast 

De meterkast is de plek in huis waar de meeste nutsvoorzieningen de woning binnenkomen. Dit zijn algemene voorzieningen zoals elektriciteit, water, gas en telecommunicatie. De meterkast is ook de plek waar de gehele woning verbonden wordt met de aarde. JMV heeft een uitgebreid assortiment aardingsmateriaal. Denk hierbij aan aardpennen, aardingsrails, aardklemmen en aarddraad. Ook voor de bevestiging van elektrabuizen in de meterkast of op zolder heeft JMV diverse producten, zoals open drukzadels, en (flexbuis)spijkerclips.


Zolder 

Op de zolder bevindt zich veelal de verwarmingsinstallatie. Waar de verwarming voorheen vooral door de CV-ketel werd verzorgd, zien we hier steeds vaker de (hybride) warmtepompinstallatie terug. Dat geldt ook voor de aansluiting van de zonnepanelen op het net via een omvormer.

De zolder is vaak een open ruimte die tijdens of na de bouw zo wordt ingericht dat er verschillende vertrekken ontstaan. De muren van een zolder zijn – in tegenstelling tot de begane grond of eerste verdieping – vaak niet van kalkzandsteen. Een houten of metalstud frame met gipsplaten is veelvoorkomend op zolders. Voor deze ondergronden heeft JMV oplossingen. Het merk is specialist op het gebied van bevestigingsmateriaal van elektrabuizen, ongeacht het soort ondergrond. 

Download onze woningbouw brochure

JMV Flexbuisbevestiging, Coroplast tape en Schnabl C-FIX 16 slagzadels: het zijn slechts drie voorbeelden van innovatieve producten voor de woningbouw. Ontdek al onze oplossingen in onze woningbouw brochure.

Dit zeggen de installatiebedrijven die je voorgingen over onze producten, kennis en service