“Alleen ga je harder, samen kom je verder”

Alleen ga je harder, samen kom je verder. Aldus, Erwin Rus. Deze uitspraak vat de samenwerking tussen Hemmink, Technische Unie prefab, Schulte & Lestraden en Rkwadraat goed samen. Door de kennis van vier partijen te bundelen, kon er voor het nieuwe Pillows Grand Boutique Hotel tot een mooie oplossing worden gekomen.

Merk

  • Klant

  • Technische Unie Prefab, Schulte & Lestraden, Rkwadraat

  • Interviewee

  • Ronald Bouwhuis, Alex van der Horst, Erwin Rus

Één uitdaging, vier betrokken partijen

Totaal installatiebedrijf ‘Schulte & Lestraden’ stond voor een elektrotechnische uitdaging bij het nieuw te realiseren Pillows Grand Boutique Hotel. Alex (Schulte & Lestraden): “We wilden de productiesnelheid hoog houden en kozen daarom voor stekerbare installaties in de hotelkamers en algemene ruimtes”. Ronald Bouwhuis (Technische Unie): “Maar in deze situatie, met veel schakeldraden, was er niet genoeg ruimte voor een standaardoplossing. Daarom is er speciaal voor deze installatie een schakelbox ontworpen.”

Om tot een goed concept te komen, heeft Hemmink de samenwerking opgezocht met Technische Unie en Rkwadraat.

Hoe hebben de partijen dit samen aangevlogen?

Renkjan Beverwijk is sales engineer bij Hemmink. Hij vertelt: “Na goed contact met de werkvoorbereider van Schulte & Lestraden hebben we samen met de Technische Unie een box met een 5- en 8-polige aansluiting geëngineerd.” Ronald beaamd dit: “Gezamenlijk zijn er diverse ideeën bedacht en uitgewerkt. Op basis van de definitieve tekeningen heeft Hemmink per hotelkamer een ontwerp gemaakt.”

 

Erwin Rus (Rkwadraat) was naast meedenken in het ontwerp ook betrokken bij de assemblage van de box: “Vervolgens hebben wij de box geassembleerd”. Toen de schakelboxen klaar waren, konden ze worden geïnstalleerd. Ronald: “De boxen zijn achter de bedden geïnstalleerd en de stekerbare schakelaars en contactdozen zijn hierop aangesloten.”

Een soepele samenwerking

Gedurende de samenwerking was projectleider Milo Voolstra (teamleider sales Stekerbaar) continu betrokken: “Om de samenwerking in goede banen te leiden, ben ik meerdere keren op het project langsgeweest. Naast kennis is betrokkenheid een belangrijk ingrediënt voor een succesvolle samenwerking.”

Alex ondervond de voordelen hiervan: “De samenwerking verliep heel soepel. Er werd continu proactief meegedacht door alle partijen. Dat resulteerde in een goede, maar eenvoudige oplossing.” Erwin is het hiermee eens: “Het was echt leuk om op deze manier samen te werken. Jij brengt wat in, ik breng wat in. Op deze manier lever je de mooiste dingen op.” Ook Ronald is positief over de samenwerking: “Er waren korte lijnen, de communicatie was goed en er werden actief oplossingen aangedragen.” De verschillende kennisperspectieven ziet hij ook als iets positiefs.

Tot slot: wat heeft de samenwerking jullie opgeleverd?

Op de vraag wat deze oplossing oplevert, is iedereen het unaniem eens: door stekerbaar installeren ook voor dit project mogelijk te maken, kan er snel worden geïnstalleerd met een zo gering mogelijke foutmarge. Ook in dit project komt de kracht van Hemmink naar voren: meedenken om tot de beste oplossing te komen.