Vecoclip, zo eenvoudig is hygiënisch bekabelen

vecoclip-kabelnet

Vecoclip® is een nieuw en innovatief kabeldraagsysteem van de Vlaamse fabrikant Vecotec om kabels bij machine-opstellingen en productielijnen hygiënisch en snel te kunnen bevestigen. Het systeem bestaat uit RVS kabelladders en profielen die eenvoudig en grondig te reinigen zijn. Ideaal voor toepassing in industrieën waar hygiëne en hygiënisch bekabelen van groot belang zijn, zoals de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de chemie.

Dit zijn je voordelen:

  • Sterk verbeterde hygiëne en reiniging: kabels liggen vrij in de kabelladders en profielen en zijn daardoor eenvoudig grondig te reinigen. Geen kans op bacteriën of micro-organismen
  • Richtlijnen: het systeem voldoet aan de richtlijnen voor hygiënisch bekabelen
  • Tijdwinst en installatiegemak: (nieuwe) kabels zijn snel in het systeem te plaatsen

Eenvoudig kabels aanbrengen

Kabels plaatsen was nog nooit zo eenvoudig: de kabels kunnen simpelweg achter de houders in de kabelladder of in profiel gelegd worden. Ze worden als het waren ‘geweven’ tussen de kabelhouders. Tie-wraps zijn niet nodig en zijn bovendien ongewenst in de voedingsmiddelenindustrie.

Dankzij de kabelhouders en clips liggen de kabels goed vergrendeld in de kabelladder en kunnen ze niet losschieten. Ook het toevoegen van extra kabels gaat razendsnel, bestaande kabels of bevestigingsmiddelen hoeven niet eerst verwijderd te worden.

Grondig te reinigen

De Vecoclip kabelladders en profielen kunnen grondig en snel gereinigd worden. Omdat de kabels vrij in de kabelladder kunnen bewegen, kunnen productresten tussen de kabels goed weggespoten worden. Desgewenst kunnen de kabels ook uit het profiel genomen worden om ze afzonderlijk te reinigen. Ook zijn er geen kruisverbindingen waarin productresten opgehoopt kunnen worden. Bacteriën en micro-organismen krijgen zo geen kans meer.

Verkrijgbaar in 2 varianten

De kabelladder is verkrijgbaar in 2 varianten: een standaard variant met ronde stangen en een verstevigde, robuuste variant met dichte draagprofielen die langere afstanden en ook bochten kan overbruggen. Beide varianten zijn in diverse maten leverbaar: 2, 3, 4 of 5 rijen kabelhouders. De lengte is altijd 2.40 m.


Voor het geleiden van slechts enkele kabels zijn de RVS profielen de beste oplossing. Deze zijn geschikt voor maximaal 5 kabels en verkrijgbaar in 2 lengtes (1.6 m en 2 m). Ook bijbehorende accessoires zoals koppelplaten en muur- en plafondbeugels zijn volop verkrijgbaar

Bekijk alle technische specificaties en afmetingen in de Vecoclip brochure.

Maak kennis met Vecoclip op de beurs Food Technology

Benieuwd naar dit systeem? Bezoek dan onze stand op de Food & Technology beurs in Den Bosch op 12 en 13 april 2023. Wij geven graag een demonstratie en beantwoorden al je vragen over dit innovatieve systeem.

Vraag hier jouw gratis toegangskaart aan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.