De nieuwe SignalTEK 10G ‘Multi-Gigabit Ethernet netwerktester’

Multi-Gigabit SignalTEK 10G

Verifieer de maximale bandbreedte en help netwerkuitval voorkomen

De SignalTEK 10G is een nieuwe Multi-Gigabit netwerktester van IDEAL Networks waarmee de Ethernet bandbreedte wordt gemeten en netwerkknelpunten worden geïdentificeerd. De tester helpt ook bij het vinden van bandbreedte-oplossingen zonder de netwerkbekabeling te vervangen.

De vraag naar meer bandbreedte op datanetwerken blijft toenemen. Werken op afstand, gelijktijdig videobellen in hoge resolutie, beveiligingscamera’s en 802.11 ax WiFi-punten zijn enkele voorbeelden van diensten die veel bandbreedte vragen op de al aanwezige netwerkbekabeling. Deze druk op het netwerk kan leiden tot uitval en productiviteitsverlies. Het vervangen van de netwerkbekabeling om de bandbreedte te verhogen is echter voor veel organisaties te duur.

Opmars van Multi-Gigabit Ethernet-verbindingen

Wereldwijd is er meer dan 100 miljard meter Cat5e/Cat6 netwerkbekabeling geïnstalleerd die vanwege de huidige netwerkswitches tot slechts 1 Gbps kan worden ingezet. Wil je dit aanpassen naar Multi-Gigabit-switches met snelheden van 2.5, 5 of 10 Gbps, dan was er tot op heden geen eenvoudige manier om de maximale bandbreedte op de bestaande netwerkbekabeling te controleren.

Met de SignalTEK 10G kunnen installateurs en IT-technici bewijzen dat het datanetwerk de vereiste bandbreedte ondersteunt voordat er dure investeringen plaatsvinden.

Multi-Gigabit Ethernet tester

Door echt netwerkverkeer te simuleren wordt het mogelijk om met de SignalTEK 10G netwerk- en kabelprestaties tot 10 Gbps volgens Ethernet-standaarden te testen. Knelpunten in het netwerk zijn hierdoor snel te lokaliseren, op te lossen en te documenteren. Met een doorvoertest controleert de tester wat de maximale bandbreedte is die de netwerkbekabeling of infrastructuur ondersteunt. Gelijktijdig kan worden vastgesteld welke hoeveelheid netwerkapparatuur of applicaties kunnen werken op de geteste verbinding. Dit bespaart veel tijd en kosten in vergelijking met het vervangen van de databekabeling.

Na het installeren van de Multi-Gigabit switches kan de SignalTEK 10G opnieuw worden gebruikt om de netwerkprestaties volgens internationale normen te testen en te documenteren. Via een WiFi-verbinding koppel je het instrument met de IDEAL AnyWARE Cloud managementsoftware, om vervolgens de meetresultaten om te zetten in professionele rapportages.

De SignalTEK 10G zit boordevol handige functies

Bepaal de maximale bandbreedte Bepaal de maximale bandbreedte van het de bekabeling en/of netwerk tot 10 Gbps.

Controleer de bekabeling Controleer of de bestaande netwerkbekabeling Multi-Gigabit snelheden tot 10 Gbps ondersteunt.

Testen volgens IEEE-standaard Voer overzichtelijk FAIL/PASS testen uit op 1, 2.5, 5, en 10 Gbps volgens IEEE Ethernet normen.

Power over Ethernet tot 90W Handig bij installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan PoE-gevoede apparaten (tot PoE++).

Bijhouden van een netwerklogboek 72-uurs registratie van netwerkgebeurtenissen maakt verbindingsproblemen inzichtelijk.

Een tester die meegroeit richting de toekomst Upgrade eenvoudig naar extra functionaliteiten op het moment dat het nodig is.

Gratis IDEAL AnyWARE Cloud Beheer instrumenten en meetgegevens via de gratis IDEAL AnyWARE Cloud software.

Overzichtelijke rapportages Exporteer en deel testresultaten in beknopte of uitgebreide PDF rapportages via AnyWARE Cloud.

Samenwerken op afstand en Live Support met specialisten

IDEAL AnyWARE Cloud maakt ook samenwerken op afstand eenvoudiger. Bijvoorbeeld tussen projectleiders en technici op de testlocatie. Projectleiders kunnen taken en metingen vooraf configureren, waardoor mogelijke setup- en meetfouten worden voorkomen en de tijd die nodig is om rapportages op te stellen, wordt verkort. Het programma is vanaf elke locatie met een internetverbinding en webbrowser toegankelijk, waardoor het een ideale oplossing is voor werkgroepen waar leden vanuit huis of een andere locatie werken.

Via de Live Support functie kan op afstand verbinding worden gemaakt met de SignalTEK 10G om problemen met verbindingsfouten op te lossen en advies- of installatietijden te minimaliseren. Ook kan er toegang worden verleend aan product- en kabelleveranciers en de technische dienst van IDEAL Networks om – indien nodig – verdere ondersteuning te geven.

Multi-Gigabit Ethernet SignalTEK 10G

Breed inzetbaar tijdens installatie- en onderhoudswerk

De SignalTEK 10G is een gebruiksvriendelijke en veelzijdige netwerktester voor netwerk-technici, -installateurs, systeembeheerders, IT-bedrijven en AV-installateurs. Het instrument biedt niet alleen nauwkeurige 10G-transmissietests, maar kan ook worden gebruikt als wiremapper, PoE-tester en voor foutopsporing of onderhoudswerk aan actieve en passieve koper- en glasvezelnetwerken.

De tester is voorzien van diagnostische hulpmiddelen om sneller problemen te lokaliseren en uitvaltijd te verminderen. Eén van de functies is het bijhouden van een netwerklogboek, waarbij de SignalTEK 10G gedurende 72 uur netwerkgebeurtenissen registreert. Dit maakt het vaststellen van verbindingsproblemen eenvoudiger en beperkt het aantal actieve arbeidsuren op de testlocatie.

Voor netwerkapparaten waar Power over Ethernet wordt toegepast zijn test- en meetfuncties beschikbaar die het maximale vermogen tot 90W (PoE++) nauwkeurig meten en installaties testen volgens IEEE-normen. Dit voorkomt giswerk tijdens installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan PoE-gevoede apparaten.

Prijs en levertijd

De nieuwe SignalTEK 10G is leverbaar begin 2021. Het is wel mogelijk om alvast informatie, prijzen en documentatie bij ons op te vragen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op of laat je gegevens achter via het contactformulier op de website.

Een netwerktester die meegroeit richting de toekomst

Om de SignalTEK 10G nog veelzijdiger te maken, kunnen bedrijven nu kiezen voor het basismodel en upgraden naar extra functionaliteiten op het moment dat voor hen wenselijk is. Dit maakt de tester toekomstbestendig. Ontworpen om te voldoen aan de netwerk- en inspectiebehoeften van vandaag én morgen.

Kies uit 4 verschillende SignalTEK 10G modellen:

* Via licentiecodes zijn deze modellen te upgraden met glasvezel en/of netwerktesten.