PIK-kabelkanalen: voor situaties waar weinig installatieruimte is

PIK kabelkanalen van Pflitsch

De PIK-kabelkanalen van Pflitsch zijn speciaal ontworpen voor het geleiden van kleinere aantallen kabels. Dit type kabelkanaal is ideaal voor situaties waar je weinig installatieruimte hebt, bijvoorbeeld wanneer kabels langs een machine-opstelling geleid moeten worden. De PIK-kanalen zijn dan een ideale oplossing.

Voordelen

  • Sterke constructie in maar liefst tien verschillende maten (Ø)
  • Uitgebreide randbescherming
  • Ontbraamde randen om beschadiging aan kabelmantels te voorkomen
  • Afdekkingen met potentiaalvereffening voor het scheiden van energie- en datakabels
  • Eenvoudige en tijdbesparende installatie
  • Verkrijgbaar in staal en roestvrij staal

Gerilde zijwanden

Door het dikkere plaatwerk en de gerilde zijwanden behoudt dit type kabelkanaal zijn vorm onder belasting zeer goed.

PIK kabelkanalen met gerilde zijwanden
PIK-kabelkanalen zijn over de hele lengte te openen

Te openen over de hele lengte

De PIK-kabelkanalen kun je over hun hele lengte openen, ook achteraf, zodat je eenvoudig de kabels in de kabelkanalen kunt leggen. Het lastige en tijdrovende doortrekken van kabels is dus verleden tijd. Hierdoor kun je een kleinere maat kabelkanaal gebruiken.

Het deksel is eenvoudig vast te klikken en blijft ook op verticale kanalen en onder trillingen stevig op zijn plaats zitten.

Volledige randbescherming om beschadiging van kabels te voorkomen

Afgesloten eind- en zijkantkappen zorgen voor een elegante afsluiting van de uiteinden en zorgen voor een betrouwbare randbeveiliging. Hierdoor wordt beschadiging van de kabels voorkomen. De zijkant-kappen zijn verkrijgbaar in twee varianten: met een geperforeerde plaat met opening aan de bovenkant om voorgemonteerde kabels op hun plaats te kunnen leggen – of met een afdekplaat voor toekomstig gebruik van de opening.

Bevestigingsclips en andere accessoires

PIK kabelkanaal met borgklemmen

Pflitsch heeft een compleet assortiment bijbehorende accessoires beschikbaar, zoals borgklemmen, T-stukken en eindkappen.

Dankzij de roestvrijstalen en gekartelde borgklemmen die je in de kabelkanalen kunt vastklemmen of vastschroeven, wordt een betrouwbare verbinding gerealiseerd. De gekartelde tanden zorgen voor een betrouwbare potentiaalvereffening.

Een groot voordeel van deze borgklemmen is dat ze onregelmatigheden op het oppervlak kunnen opvangen. PIK-kabelkanalen kun je dus snel en netjes installeren, zonder schroeven, op oppervlakken die niet vlak of egaal zijn. Verkrijgbaar voor alle maten PIK-kabelkanalen.

Bekijk alle PIK-kanalen in ons productenportaal

Bekijk alle varianten PIK-kanalen in ons productenportaal, daar vind je ook de verschillende bevestigingsmogelijkheden. Zoek je een eenvoudig kabelkanaal voor weinig kabels? Kies dan voor het VARiOX kabelkanalsysteem van Pflitsch.

Wij komen graag met je in contact!

Heb je een vraag over dit type kabelkanaal van Pflitsch? Onze sales specialisten Industrieel Kabelmanagement adviseren je graag. Neem contact met ons op!

PIK-kabelkanalen bij een transportband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *