Duurzaamheidsinspanningen binnen Hemmink

Hanzestrohm, het moederbedrijf van Hemmink, doet veel aan duurzaamheidsinspanningen. Hanzestrohm is in 2022 erkend met de EcoVadis Gouden MVO-beoordeling voor de duurzaamheidsinspanningen. Met deze Gouden beoordeling maakt Hanzestrohm deel uit van slechts 3% van alle 75.000 bedrijven die wereldwijd door EcoVadis worden geëvalueerd met zo’n hoge MVO-beoordeling. Hanzestrohm kreeg de gouden medaille voor alle acties die een positieve impact hebben op onze medewerkers, de maatschappij, klanten en het milieu.

Wat doet Hemmink?

Binnen Hemmink worden er verschillende activiteiten ondernomen op gebied van duurzaamheidsinspanningen. Zo wordt de levensduur van producten verlengd, krijgen producten een tweede leven, helpen onze producten bij het opleiden van vakmensen en dragen we ons maatschappelijke steentje bij in de omgeving. Daarnaast is het moederbedrijf Hanzestrohm op nog meer vlakken actief op gebied van duurzaamheidsinitiatieven.

Verlengen van levensduur      

Vanuit het merk Union heeft Hemmink voor klanten met tackers en compressoren een eigen onderhoud- en reparatie service. Door de producten regelmatig na te laten kijken en te laten keuren en/of repareren, gaan de tackers aanzienlijk langer mee en hoeft er minder snel een nieuw product aangeschaft te worden. Naast het verlengen van levensduur probeert Hemmink ook de afvalstroom te verminderen. Hiervoor is er gestart met het gebruik van tacker boxen. Dit zijn herbruikbare boxen waarin de klant de tacker kan opsturen en ook weer terug in krijgt. Door altijd dezelfde box te gebruiken, scheelt dit heel veel kartonnen dozen.

Tweede levens voor machines

Wanneer machines niet meer voor 100% goed zijn voor gebruik in de professionele wereld, maar goed genoeg zijn als trainingsapparaten voor scholen, gaan deze machines naar de stichting ‘Gered Gereedschap’. Deze stichting zorgt ervoor dat scholen in ontwikkelingslanden voorzien worden van gereedschap zodat er ook daar vakmensen opgeleid kunnen worden. Naast het opleiden van vakmensen helpt de stichting met het vinden van een juiste plek op de arbeidsmarkt. De vakmannen worden daarbij voorzien van een starterskit met gereedschap en krijgen werkbegeleiding.

Opleiden technisch personeel

In het magazijn van Hemmink zijn regelmatig producten die niet meer verkocht kunnen worden terwijl ze nog goed te gebruiken zijn. Producten zoals bijvoorbeeld een chemische mortel die over de houdbaarheidsdatum is. Deze werkt nog goed, maar mag volgens de wet niet meer verkocht worden. Deze producten geven wij dan ook graag aan (technische) scholen. Er zijn namelijk steeds minder jongeren die de techniek in gaan. Daarom helpt Hemmink (technische) scholen die deze opleidingen aanbieden graag aan goede producten. Op deze manier leren de jongeren die een opleiding in de techniek volgen, werken met kwalitatief goede producten. Dat is erg belangrijk want zij zijn tenslotte de vakmensen van de toekomst.

Maatschappelijke toevoeging

Hemmink kijkt ook naar de impact die op sociaal en maatschappelijk gebied geboden kan worden. Daarom is er een samenwerking met Vakmensen aangegaan. Deze organisatie biedt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werk aan. De missie van Vakmensen is: werk voor iedereen. Daarom past de samenwerking met Vakmensen goed bij onze ambities. Hemmink wil niet alleen op economisch gebied, maar ook op sociaal, ecologisch en maatschappelijk gebied van waarde zijn. Wij geloven in mensen en in deze regio. Bij Vakmensen krijgt iedereen die graag wilt een plek op de arbeidsmarkt gezien iedereen geschikt is. Voor Hemmink zorgt Vakmensen voor het ompakken, verpakken en bestickeren van verspanende gereedschappen. Hierdoor kan er bij Hemmink gefocust worden op de verkoop en neemt Vakmensen de productie uit handen. Een bijkomend voordeel is dat de C02-uitstoot van vrachtvervoer verminderd wordt. Vroeger was er regelmatig transport van onze locatie in Alphen aan den Rijn (waar verpakkingswerkzaamheden uitgevoerd werden) naar Zwolle. Het vervoeren vanaf de locatie in Alphen aan de Rijn naar Zwolle en weer terug zorgde voor veel transportbewegingen. Dit is nu niet meer nodig door de werkzaamheden van Vakmensen.  

Vakmensen aan het werk voor Hemmink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *