“Ondernemen doe je voor generaties”

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Sinds de oprichting in 1951 is het begrip duurzaamheid voor ons vanzelfsprekend. Als onafhankelijk familiebedrijf zijn we van nature gericht op de lange termijn en zijn we doordrongen van het belang van het ontwikkelen van langdurige relaties met onze stakeholders: klanten, leveranciers, medewerkers, en de maatschappij. 

Bij Hanzestrohm zijn we ervan overtuigd dat we continu in beweging moeten zijn om onze duurzaamheidsstrategie te verbeteren en te versterken. Dit kunnen we echter niet alleen. Daarom betrekken we zowel onze stakeholders als experts in de zoektocht naar duurzame oplossingen.

Bronzen EcoVadis medialle

EcoVadis is een onafhankelijk rating platform dat gespecialiseerd is in het benchmarken van bedrijven hun duurzaamheid ten opzichte van hun directe concurrenten. EcoVadis beoordeeld vier duurzaamheidspilaren: Milieu, Werkomstandigheden en Mensenrechten, Bedrijfsethiek en Duurzaam Inkopen.

Wij zijn blij dat onze inspanningen voor duurzaamheid worden beloond met een bronzen Ecovadis-medaille. Tevreden? Nee, wij zijn er van overtuigd dat we in beweging moeten blijven om onze duurzaamheidsstrategie te verbeteren en te versterken. Onze duurzaamheidspartner Nexio Projects helpt ons hierbij.

Voor ons is duurzaamheid een veelomvattend begrip. Het vergt daarom een integrale aanpak. Belangrijke pijlers binnen onze ambitie zijn: 

Milieu

Het minimaliseren van onze impact op het milieu; 

HR beleid

Duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en ontwikkeling van onze medewerkers; en aandacht voor de maatschappij om ons heen.

Bedrijfsethiek

Duurzame inkoop

Samenwerking in de keten met oog voor mens en milieu; 

‘Verduurzaming vraagt om geduld en een doortastende aanpak’

Gijs Hemmink, Manager Sustainability