“Ondernemen doe je voor generaties”

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Sinds de oprichting in 1951 is het begrip duurzaamheid voor ons vanzelfsprekend. Als onafhankelijk familiebedrijf zijn we van nature gericht op de lange termijn en zijn we doordrongen van het belang van het ontwikkelen van langdurige relaties met onze stakeholders: klanten, leveranciers, medewerkers, en de maatschappij. 

‘Verduurzaming vraagt om geduld en een doortastende aanpak’

Gijs Hemmink, Manager Sustainability

Bij Hanzestrohm zijn we ervan overtuigd dat we continu in beweging moeten zijn om onze duurzaamheidsstrategie te verbeteren en te versterken. Dit kunnen we echter niet alleen. Daarom betrekken we zowel onze stakeholders als experts in de zoektocht naar duurzame oplossingen.

Beluister de podcast

Meer weten over circulair ondernemen in de installatiebranche? Luister dan naar de podcast met Gijs Hemmink, manager Sustainability bij Hanzestrohm.

De pijlers van Hanzestrohm

Voor ons is duurzaamheid een veelomvattend begrip. Het vergt daarom een integrale aanpak. Belangrijke pijlers binnen onze ambitie zijn: Milieu, Duurzaam inkopen, Eerlijk zaken doen & Mens en maatschappij.

Voor alle pijlers: het opzetten en communiceren van beleid waarbij voortgang aan de hand van KPIs (key performance indicators) wordt gemonitord. Het doel hiervan is om een niet-financieel jaarrapport te kunnen publiceren.

Acties per pijler voor 2021

Milieu

Het minimaliseren van onze impact op het milieu. Een belangrijke actie voor 2021 is het in kaart brengen van onze CO2 footprint. Op basis hiervan kunnen we stappen nemen om deze te reduceren.

Duurzaam inkopen

Samenwerking in de keten met oog voor mens en milieu; in 2021 willen we het thema duurzaamheid aankaarten bij onze leveranciers en met hen in gesprek gaan over duurzame wijze van produceren en circulaire verdienmodellen.

Eerlijk zaken doen

Het heeft onze hoogste prioriteit om al onze bedrijfsvoering in overeenstemming met relevante wetgeving en ethische normen te realiseren. Om ons bewustzijn te vergroten organiseren we in 2021 een training.

Mens en maatschappij

Duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en ontwikkeling van onze medewerkers; en aandacht voor de maatschappij om ons heen zijn sinds jaar en dag speerpunten van onze organisatie. In 2021 willen we verdere verbeterslagen maken door onder meer een training te organiseren om op de hoogte te zijn van de meest recente inzichten op HR-gebied.  

Bronzen EcoVadis medaille

Sinds de oprichting in 2007 is EcoVadis uitgegroeid tot ’s werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven, met een wereldwijd netwerk van meer dan 75.000 beoordeelde bedrijven.

De missie van EcoVadis is als volgt: we willen de meest vertrouwde duurzaamheidsbeoordelingen ter wereld te bieden, zodat alle bedrijven risico’s kunnen verminderen, prestaties kunnen verbeteren en hun milieu- en sociale resultaten kunnen verbeteren. EcoVadis is een onafhankelijk rating platform. EcoVadis beoordeeld vier duurzaamheidspilaren: Milieu, Werkomstandigheden en Mensenrechten, Bedrijfsethiek en Duurzaam Inkopen.

Wij zijn blij dat onze inspanningen voor duurzaamheid worden beloond met een bronzen Ecovadis-medaille. Tevreden? Nee, wij zijn er van overtuigd dat we in beweging moeten blijven om onze duurzaamheidsstrategie te verbeteren en te versterken. Onze duurzaamheidspartner Nexio Projects helpt ons hierbij.

Verduurzamen doen we samen

In onze missie om verder te verduurzamen gaan we graag in gesprek met experts en geïnteresseerden om samen op zoek te gaan naar mogelijkheden waar we allemaal aan bij kunnen dragen. Zo ging Gijs Hemmink, manager Sustainability bij Hanzestrohm, voor de Technische Unie podcast in gesprek met Olaf Oosting, directeur van Valstar Simonis, over circulair ondernemen en het reduceren van de CO2-uitstoot. Een interessant inzicht in de uitdagingen en mogelijkheden van circulair ondernemen in de elektrotechnische installatiebranche, te beluisteren via Spotify en YouTube!