De realisatie van een snelle en veilige ATEX verbinding

Hawke Ex-connectoren bieden een alternatief voor hardwire aansluiten van voedings- of signaalkabels waarbij een snelle plug-and-play verbinding, ontkoppeling of mobiliteit vereist is. De connectoren bestaan ​​altijd uit een steker en koppelgedeelte voor kabel naar kabelaansluiting. Voor een directe aansluiting van de steker op een apparaat is een bulkhead uitvoering verkrijgbaar van de InstrumEx en ControlEx serie.

Veilig en snel verbinden in explosiegevaarlijke zones

Ex-connectoren worden gebruikt in gas- en stof-explosiegevaarlijke omgevingen. De aansluitmethode biedt uitkomst wanneer op een veilige en snelle manier, onderhoud- of reparatiewerkzaamheden verricht moeten worden. Daarnaast maken connectoren een snelle verbinding van tijdelijke of permanente apparaten mogelijk.

Waarom Hawke connectoren gebruiken in plaats van conventionele verbindingsmethoden?

  • Aanzienlijke tijdbesparing bij het installeren van kabels en apparatuur
  • Downtime-reductie bij het vervangen, onderhouden of kalibreren van apparatuur
  • Foutreductie, aangezien connectoren vooraf zijn bekabeld en getest
  • TCO-reductie (total cost of ownership)

Hawke biedt 3 connectortypen, configureerbaar voor specifieke toepassingen:

InstrumEx is een compacte en robuuste Exde-connector voor contactpunten van maximaal 9 x 2,5 mm2 voor spanningen tot 250V, 10A. Het ontwerp realiseert veilig en snel een koppeling en ontkoppeling van het voedingssignaal in explosiegevaarlijke zones. De connector bevat een geïntegreerde kabelwartel voor een snelle en kostenefficiënte kabelverbinding.

De ControlEx is uitermate geschikt voor besturing en toepassingen van laag- en middenspanning. Door een breed scala aan wisselplaatconfiguraties tot 60 contacten is deze ControlEx Hawke’s meest veelzijdige serie Exde-connectoren. Het systeem kan worden uitgevoerd met contactpunten van 0,5 mm2 tot 35 mm2. De connectoren zijn toe te passen voor spanningen van maximaal en 750V, 125A.

De PowerEx serie Exde-connectoren is speciaal ontworpen voor veeleisende toepassingen met een hoger stroomverbruik. De robuuste connectoren zijn te configureren met 1 tot 4 contactpunten van 50 mm2 tot 630 mm2, werkend tot 750V, 780A. Andere spanningen zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Neem voor meer informatie over Hawke’s Ex-connectoren contact met ons op. We helpen graag bij het kiezen van de juiste oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *