Elektromagnetische invloeden (EMC) in de voedingsmiddelen-industrie

pflitsch-tri-emc-wartel

Elektromagnetische compatibiliteit (EMC) is een thema dat ook speelt in omgevingen waar voedingsmiddelen worden verwerkt. Wanneer er in een fabriek machines en motoren aangestuurd worden met frequentieregelaars, heb je al gauw te maken met elektromagnetische interferentie (EMI). Waar de afscherming van kabelwartels niet goed geregeld is, kan heel gemakkelijk een EMC-storing ontstaan en als gevolg hiervan een stilstand van machines.

Unieke oplossing: de TRI EMC CLEAN® Plus kabelwartel

Kabelwartelspecialist Pflitsch heeft een unieke oplossing voor machines in de food industrie die te maken hebben met de EMC-problematiek: de bluegblobe CLEAN® Plus EMC-kabelwartel met montagevriendelijke TRI-veer. Met name het brede kabelbereik, het aansluitgemak en de hoge bedrijfszekerheid van deze EMC-kabelwartel zijn unieke eigenschappen van deze kabelwartel.

Goed te reinigen

Net als de standaard blueGlobe CLEAN® Plus wartel heeft ook deze EMC-uitvoering gladde oppervlaktes met een oppervlakteruwheid Ra < 0,8 µm en afgeronde overgangen naar de sleutelvlakken. Alle afdichtingen zijn gemaakt van kunststoffen die volgens EU-verordening 10/2011 voor contact met levensmiddelen geschikt zijn. Door deze constructiekenmerken laten deze kabelwartels zich goed reinigen en voldoen daardoor aan de hoge hygiëne-eisen.

Dit zijn je voordelen:

  • Hoge dempingswaarden voor hogere harmonischen
  • Temperatuurbereik: -40 tot +85°C
  • Buitenkant roestvaststaal AISI 316L, binnenkant roestvaststaal AISI 303
  • Goed reinigbaar
  • IP 68 tot 15 bar, IP 69
  • Verkrijgbaar in de maten M12 t/m M40

Bekijk alle types TRI EMC wartels uit de CLEAN® Plus blueglobe serie in ons productenportaal.


Wij komen graag met je in contact

Hemmink legt je graag uit welke EMC-maatregelen je kunt nemen om storingen, stilstand van machines en daling van de OEE (Overall Equipment Effectiveness) te voorkomen. Bekijk onze themapagina of neem contact op met onze sales specialisten Industrieel kabelmanagement: 038-4698200 of sales@hemmink.nl.

EMC trainingen

Hemmink organiseert ook regelmatig Lunch & Learn-trainingen voor werkvoorbereiders, paneelbouwers, industriële E-installateurs en eindgebruikers. Aan de hand van praktijkvoorbeelden demonstreren wij de impact van EMC-straling en de innovatieve oplossingen die Pflitsch hiervoor biedt.

Contact Hemmink

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Krijg updates bij gewijzigde wetgeving, nieuwe producten en events. Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *