Ei Electronics in 2030 volledig klimaatneutraal

Bij Hemmink zijn we continu bezig om onze duurzaamheidsstrategie te versterken. En hiervoor moeten we in beweging blijven. Dat werkt alleen door middel van een integrale aanpak. Zo betrekken we stakeholders en andere experts in onze zoektocht naar duurzame oplossingen. En kiezen we voor merken die duurzaamheid net zo belangrijk vinden als wijzelf. Ei Electronics bijvoorbeeld, producent van brandveiligheidsoplossingen, die ernaar streeft in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Benieuwd hoe ze dat aanpakken? Lees dan snel verder.

Het gestelde doel behalen

Ei Electronics heeft zichzelf een ambitieus doel gesteld. Het bedrijf wil in 2030 volledig klimaatneutraal zijn. Mick Guinee, CEO van Ei Electronics, vertelt: ‘Dit doel is niet alleen haalbaar, maar hiermee leveren we ook een essentiële bijdrage aan het behoud van de planeet voor toekomstige generaties’.

‘Om ons doel te kunnen behalen, focussen we ons op het identificeren en reduceren van CO2. Hierbij kijken we naar het design van onze producten, hoe we fabriceren, de herkomst van onderdelen, de efficiëntie van energie, transport en reizen én het managen van waste.’

Maar duurzaamheid gaat niet alleen over het milieu, vindt Mick. ‘Het gaat ook over sociale gelijkheid en economische ontwikkeling. Daarom kijken we binnen ons bedrijf ook naar zaken als diversiteit en inclusie, leren & ontwikkelen, bestuur en ethisch zakelijk gedrag. Wij geloven dat je organisatie alleen duurzaam kan zijn in een eerlijke en gelijke maatschappij. Zolang we bestaan, inmiddels 60 jaar, leven we dan ook volgens dit principe.’

De 5 pijlers

Ei Electronics richt zich bij hun duurzaamheidsstrategie op de volgende 5 pijlers:

  • De workplace > een geweldige plek om te werken
  • Marketplace > Tevreden klanten en ethische leveranciers
  • Community > Een aantrekkelijke en florerende regio
  • Milieu > een planeet met een toekomst
  • Bestuur > een bedrijf dat professioneel wordt gemanaged

Alles wat Ei Electronics onderneemt, moet bijdragen aan deze 5 uitgangspunten. Daarom staan er verschillende onderwerpen op de agenda. Denk aan het bepalen van duurzaamheidsdoelstellingen, de reductie van plastic materialen, het opzetten van een speciale portal voor leveranciers, het maken van beleid rondom klantrelaties, het managen van waste (afval), het maken van een medewerkershandboek en bijvoorbeeld de participatie van medewerkers.

Wat heeft Ei Electronics al bereikt?

Dat Ei Electronics voortvarend te werk gaat met hun duurzaamheidsstrategie, blijkt wel uit wat de organisatie al heeft bereikt. De afgelopen jaren zijn er al 1523 bomen gered, is er 52 ton aan verpakkingen gereduceerd, zijn er meer dan 200 banen gecreëerd en er is meer dan 1 miljoen euro gedoneerd aan goede doelen, communities en onderwijsinstellingen.

In 2021 kreeg het bedrijf bovendien een volledig nieuw en klimaatneutraal hoofdkantoor. Niet alleen vangt het gebouw regenwater op, ook wordt er binnen enkele jaren 1.5MW aan zonnepanelen op het dak gelegd. Een geweldige hulp in het streven om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.

Werken voor toekomstige generaties

Bij Hemmink zijn we er trots op om Ei Electronics als partner te hebben. De waarden van deze organisatie passen uitstekend bij onze eigen uitgangspunten en doelen op duurzaamheidsvlak. Ook bij Hemmink willen we namelijk een leefbare plek achterlaten voor toekomstige generaties.

Dat we serieus bezig zijn met onze duurzaamheidsinspanningen, blijkt wel uit de gouden EcoVadis-medaille die we begin dit jaar uitgereikt kregen. We ontvingen de prijs voor onze acties met een positieve impact op medewerkers, de maatschappij, klanten en het milieu. Slechts 3% van alle 75.000 door EcoVadis beoordeelde bedrijven, kreeg deze hoge MVO-beoordeling. Een prachtige beloning voor onze visie en de verbeteringen die we hebben doorgevoerd.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze duurzaamheidsinspanningen of die van onze partners? Neem dan contact op met onze experts op info@hemmink.nl of 038 – 469 8200. Meer weten over de duurzaamheidsinitiatieven van Ei Electronics? Bekijk het op hun sustainability website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *