Het belang van kennis bij installateurs is groot

Hemmink_training_installateurs_rookmelders_installeren

Installateurs spelen een belangrijke rol in de aanloop naar de rookmelderplicht die volgend jaar ingaat. Zij monteren, koppelen en onderhouden de rookmelders bij bewoners. In opdracht van collectieve verhuurders én van particuliere woningbezitters. ‘Ben je als installateur voldoende op de hoogte van de wetgeving? En waar moet je op letten bij de plaatsing en onderhoud? Dit zijn thema’s die we behandelen in onze nieuwe e-learnings en trainingen’, zegt productmanager Jan Nies.

Correcte montage

Om maximale vluchtveiligheid te realiseren voor bewoners, is een correcte montage van rookmelders cruciaal. Dat vergt kennis van installateurs, en dit gaat verder dan weten hoé je een rookmelder monteert. ‘Daarom vinden we het belangrijk dat installateurs hun kennisniveau verhogen of op peil houden’, vertelt Jan.

Om installateurs op te leiden, ontwikkelt Hemmink een e-learning die het mogelijk maakt om flexibel te trainen. ‘We organiseren nog steeds maatwerktrainingen van bijvoorbeeld 2 uur waarin we met installateurs in de praktijk duiken, maar de combinatie van digitaal en in de praktijk trainen heeft veel voordelen. Installateurs hebben het druk zat en met een e-learning kunnen ze de training volgen waar en wanneer ze willen.’

Specifiek trainen

Jan vervolgt: ‘We behandelen algemene thema’s, zoals de gevolgen van de veranderende wetgeving, maar kunnen de trainingen ook specifiek inrichten voor een aankomend traject. Als bepaalde modules niet relevant zijn voor een actueel project van een installateur, dan halen we die uit het programma’.

Aanmelden

Meer informatie over het trainingsaanbod van Hemmink? Neem contact op met onze adviseurs, of houd de aankomende opleidingsmogelijkheden in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *