Het nieuwe KWx handboek ‘Meten aan PV-installaties’ is beschikbaar

Handboek Meten aan PV-installaties

“PV-systemen kunnen bijna gezien worden als een nieuw vakgebied. Vanuit diverse disciplines worden PV-installaties geïnstalleerd en aangesloten op de elektrische installatie. Het is de vraag of de benodigde voorzieningen in aarding en in de meterkast worden uitgevoerd en gecontroleerd. Hoewel het bouwkundig deel niet het natuurlijk domein van de elektrotechnisch installateur is, mag deze als het aankomt op elektrotechnische werkzaamheden nadrukkelijker zijn (of haar) rol opeisen.”

Bovenstaande tekst stamt uit de eerste versie van het handboek ‘Meten aan PV-installaties’. Inmiddels is de vierde herziening ter download beschikbaar en nog steeds is het PV-systeem een nieuw vakgebied voor velen.

Ook zijn wij van mening dat de elektrotechnisch installateur nadrukkelijker zijn rol op mag eisen in dit geheel. Kennis van PV-systemen speelt daarbij een belangrijke rol en daar draagt het team van KWx graag een steentje aan bij.

SCIOS Scope 12 en EmaZys Z200

De vierde editie bevat aanvullingen op enkele onderwerpen. Daarnaast is extra informatie toegevoegd over SCIOS Scope 12 en de EmaZys Z200 PV analyzer, een instrument voor het snel en efficiënt zoeken naar storingen in grote zonnestroominstallaties.

In dit handboek behandelen we de aan elektriciteit gerelateerde veiligheidsproblemen bij PV-installaties. Andere gevaren zoals de mechanische veiligheid, dakconstructies en het werken op hoogte worden niet besproken.

Gratis handboek ‘Meten aan PV-installaties’

Gratis handboek ‘Meten aan PV-installaties’

KWx mag mij benaderen voor: