Terug naar trainingen

Brandveiligheid, NEN2555 en rookmelders

Deze training biedt inzicht in de wettelijke regels voor rookmelders. Ook staan we stil bij de verschillende beschermingsniveaus en woonsituaties. Verder veel aandacht voor de praktische mogelijkheden van rookmelders, koppelingen met andere apparaten en real-time beheer en onderhoud.

Training aanvragen

  • 60 minuten
  • Bij jou op locatie, Externe locatie, Zwolle
  • Gratis
Brandveiligheid

NEN2555 en Bbl in de praktijk

Rookmelders optimaal plaatsen

Nieuwste technieken

Inhoud van de training

Maak kennis met de bestaande en nieuwste wetgeving rond vluchtveiligheid en rookmelders. In het bijzonder NEN2555 en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Ontdek de eisen op het gebied van prestaties, projectie, energievoorziening, koppeling, onderhoud en vervanging. Leer wanneer je aan welke regels moet voldoen, waarom en vooral hoe.

Vluchtveiligheid in huis is van levensbelang. Rookmelders kun je daarvoor preventief inzetten. Maar dan moet je eerst bepalen welk beschermingsniveau je wilt bereiken. Wil je alleen aan het wettelijke minimum voldoen? Wil je een hogere vluchtveiligheid door ook risicoruimten van rookmelders te voorzien? Of ga je voor de hoogste dekking? We nemen je op weg door de verschillende beschermingsniveaus en de apparatuur die je daarbij moet en kunt inzetten.

Hoe zorg je voor optimale vluchtveiligheid terwijl woonsituaties en risicogroepen sterk kunnen verschillen? Voor woningen gelden weer andere regels dan voor woongebouwen en helemaal bij kamergewijze verhuur zijn er speciale eisen voor rookmelders. We staan stil bij standaard rijtjeswoningen, maar ook bij uiteenlopende woongebouwen en nieuwe situaties, zoals opvangcentra.

Het projecteren van rookmelders kan een uitdaging zijn voor installateurs. Welke Ei Electronics rookmelders zijn er, hoe werken ze, wanneer pas je een bepaalde melder toe en waar plaats je die precies? Wat doe je bij obstakels en schuine daken? Waarom zou je rookmelders koppelen en op welke manier? Deze en andere vragen komen uitgebreid aan bod.

Ook is er aandacht voor koppelingen met andere apparatuur. Hoe stuur je eventuele vrijloopdrangers, kleefmagneten en rookkleppen aan?

Verder behandelen we nieuwe technieken die het bijvoorbeeld mogelijk maken om installaties real-time te beheren, onderhoud beter te plannen en storingen te voorkomen. Ze bieden niet alleen inzicht in praktische zaken als Waar zit welke melder? Wat is de status van elke melder? Ook bieden ze extra functionaliteiten om complexere vragen te beantwoorden, zoals: hoe voorkom je dat bij een alarm een hele verdieping van een woongebouw in alarm gaat? Hoe beperk je vals alarm, lokaliseer je de veroorzaker en zorg je dat de melder weer zo snel mogelijk in rust komt?

Trainingen – Aanvraagformulier algemeen

Training aanvragen

Geef zoveel mogelijk informatie over je aanvraag. Hoe meer details je invult, hoe beter de training bij jouw situatie past.

👉 Denk aan: hoeveel deelnemers, leerbehoefte, voorkeursdatum- en tijd, de aanleiding voor deze training.