referentie

Winkelpresentatie Technische Unie

tu-boren

Slimme oplossingen voor de winkelpresentatie van Technische Unie

Hoe presenteer je gereedschap het beste in de winkel? Technische Unie en Hemmink bedachten samen slimme oplossingen voor de winkelpresentatie. Met als resultaat een grotere afzet van gereedschap en bevestigingsmaterialen.

De Technische Unie is al 140 jaar de grootste (elektro)technische groothandel in Nederland. René Commandeur, space manager bij de Technische Unie, is verantwoordelijk voor het optimaliseren van de schappenplannen voor 37 winkels. Met Joram Nikkels, key-accountmanager bij Hemmink, stemt René af wat er in het schap ligt en hoe de presentatie eruitziet.

Merken

Waterval presentatie boren

Zowel voor Hemmink als Technische Unie is het belangrijk dat het assortiment zo goed mogelijk wordt gepresenteerd.

René: ‘We willen zo veel mogelijk van het assortiment in de winkel presenteren. Bij sommige producten is dit een uitdaging, zoals de boren omdat deze verschillende afmetingen hebben. Daarvoor hebben we een waterval presentatie gemaakt. Zo nemen de langere boren minder ruimte in, doordat ze achter de andere boren hangen.’

Intensieve samenwerking

Over de samenwerking met Hemmink is Technische Unie tevreden. René: ’Door de intensieve samenwerking met Hemmink zijn we gekomen tot een optimaal schappenplan voor gereedschap zoals boren, beitels en bits en bevestigingsmaterialen, zoals clips, pluggen en ankers. Dit schappenplan hebben we afgestemd op de behoefte van onze klanten. Op twee testlocaties in Amersfoort en Sloterdijk zijn proefopstellingen gemaakt en daarna hebben we het vanwege succes landelijk uitgerold.’ Door dit succes is de stelling van een naar drie meter gegroeid.

Altijd op voorraad

Bij een goede winkelpresentatie hoort ook zorgvuldig voorraadbeheer. Joram: ‘We stemmen goed af welke producten nodig zijn in de winkel. Per vestiging verschilt het aantal producten dat bijvoorbeeld hard loopt. Op basis van de omzet- en afzetcijfers geven we advies over het assortiment in de schappen. Ook spelen we in op de veranderende behoefte van de klanten van Technische Unie en relevante trends in de markt. Bij een wijziging in het assortiment of de introductie van nieuwe producten passen we de schappenplannen samen met Technische Unie aan.’

Slim & Snel installeren met de juiste tools

Hemmink levert aan de Technische Unie onder andere boren van TIP en bevestigingsmaterialen van JMV, Schnabl en CELO. Met deze tools kan de vakman slim & snel werken. We bieden producten, oplossingen en services voor elektrotechnische toepassingen in de utiliteit en woningbouw. Bekijk hier ons uitgebreid aanbod van tools.

Over Technische Unie

Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland. Met ruim twee miljoen artikelen van meer dan 700 leveranciers is Technische Unie dé partner voor de levering van installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, licht, gereedschap, (luxe) sanitair, verwarming en klimaattechniek. De klanten van Technische Unie zijn bedrijven die actief zijn in de installatiebranche (de woningbouw of utiliteit), bouw, industrie, (semi-)overheid en detailhandel.