referentie

Rookmelders in studentenhuisvesting Groningen

ei-electronics-studentenhuisvesting-groningen

Begin 2019 mocht Installateur VIB Wubbolts uit Groningen, in opdracht van Woningbouwvereniging Lefier, de studentenhuisvesting Duindoornflat in stadsdeel Selwerd renoveren. De huidige onzelfstandige studenteneenheden van 12 m² worden verbeterd tot 314 semi-zelfstandige studentenkamers van 18 m². Daarnaast krijgt de Duindoornflat een aansluiting op het warmtenet van WarmteStad.

Maar liefst 464 rookmelders, type Ei3016RF, en 50 controle-units, type Ei450, zijn in dit project geplaatst.

Merk

Toegepaste rookmelders

Vanwege de meerdere beschikbare vluchtwegen was het mogelijk om op elke verdieping 5 RF groepen te creëren, ook hoeven daarom de RF groepen verticaal gezien niet te worden gekoppeld. Een ontstaan alarm in een RF groep wordt zo alleen doorgegeven aan alle melders binnen alleen die RF groep. Binnen elke RF- groep wordt altijd een Ei Electronics Controle Unit (type Ei450) geplaatst. Met deze Ei450 Controle Unit is bij alarm eenvoudig de beginnende melder te detecteren (dit is de brandhaard) en zijn alle melders eenvoudig stil te zetten.

Over de installateur

VIB Wubbolts is een vakkundig bedrijf dat gespecialiseerd is in elektrotechniek en koeltechniek. VIB Wubbolts heeft erkende monteurs in dienst, die naast veel werkervaring, ook de benodigde opleidingen en certificaten behaald hebben. Met behulp van deze vakmensen kunnen zij kwaliteit en ervaring bieden bij elke klus.

Meer weten?

Neem contact met ons op, wij adviseren je graag bij je rookmelderproject!